İtiraz sonucu Hatay’da oy farkı 3 bin 287’ye düştü

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 8:58 am - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 9:10 am

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay’da seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazlar Mehmet Öntürk ile Lütfü Savaş arasındaki farkın 3 bin 900’lerden 3 bin 287’ye kadar düştüğünü açıkladı.

Hatay’da kesin olmayan sonuçlara göre seçimi 2. sırada tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sonuçlara itirazda etti.
Gökçe Gökçen, dün itibariyle oy farkının 3 bin 900’lerden 3 bin 287’ye kadar düştüğünü açıkladı. Hatay’daki seçim sonuçlarını çok önemsediklerini belirten Gökçen, “Bu başvuruların bir kısmının sonucunda bu sabah itibariyle 3 bin 900 olan fark 3 bin 287’ye kadar düşmüş durumda. Ama itiraz süreci biraz önce devam ediyor. O yüzden bu verilerin değişmesi gün boyunca mümkün olacak” dedi.

“HATAY’I ALARAK SEÇİM GALİBİYETİNİ TAÇLANDIRACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan da Hatay’daki seçimi itirazları sonucu kazanarak seçim galibiyetini taçlandırmak istediklerine değinerek, “Türkiye’de CHP olarak bir seçim zaferi yaşadık. Hatay’da pek az bir fark var. Biz yaptığımız itiraz neticesinde Hatay’da bu seçim zaferini taçlandıracağımızı düşünüyoruz. İki genel başkan yardımcısı ve milletvekili arkadaşlarımız, örgüt olarak buradayız. Seçmenin iradesini tecelli ettiği yer sandık. Bu sandık bizim için daha önemli. Çünkü burada bir varoluş mücadelesi veren bir yandan hayatını idame ettirmeye çalışan çadırlarda konteynerlerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin elbette iradesi önemli ama Hatay seçmenin iradesi bizim için çok daha önemli o yüzden Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması noktasında üstümüze düşen vazifeyi yapmaya geldik” diye konuştu.

İSKENDERUN’DA DA İTİRAZ

Hatay’da 165 bin 9 seçmenin bulunduğu İskenderun ilçesinde 51 bin 77 oy alan AKP adayı Mehmet Dönmez seçimi kazanırken, rakibi CHP adayı Mehmet Duduoğlu ise 50 bin oy aldı. Bin 77 oy farkı ile seçimi kaybeden CHP, bu ilçe için de itirazda bulundu.

Hatay’da seçim sonuçlarına itiraz edildi

Kaynak: DHA