İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında 6 sanığa tahliye

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 1:22 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 2:08 pm

İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 99 kişinin ise yaralandığı bombalı terör saldırısı davasında yargılanan 36 sanıktan 6’sı tahliye edildi.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım 2022’de 6 kişinin yaşamını yitirmesine ve 99 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı terör saldırısının davası görüldü.

Mahkeme, aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Dosya, mütalaa hazırlanması için Cumhuriyet Savcısına gönderildi.

25 Eylül’de görülen davada yargılanan tutuklu 3 sanık daha tahliye edilmişti.

TAHLİYESİ EDİLEN SANIKLARA YURT DIŞI YASAĞI

Mahkeme heyeti, sanık Ahlam Albashır’in bombayı bıraktıktan sonra kaçtığı Kanarya Mahallesi’ndeki evde birlikte yakalandığı sanıklar Mahmud Haso, Hadice Alkurdi, kocası Salih Carkes ve oğulları Hadir Carkes, sanık Albashır’i Taksim’de keşfe götüren korsan taksici Yasir Alkorali ve Albashır’ın Taksim’deki ilk keşif çalışmasına birlikte gittiği yaşı küçük A.E.’nin suçun vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi. Bu 6 sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına da hükmedildi.

18 SANIĞIN TUTUKLULUĞU DEVAM

Dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıklardan Ahlam Albashır, Ahmad Alhaj Mwas, Ahmad Haj Hasan, Ahmed Carkes, Ammar Jarkas, Bakar Carkes, Fatma Berkel, Ferhat Habeş, Hasan Aburas, Hasan Ali, Hazni Gölge, Hüseyin Güneş, Mahmud Elabid, Mahmud El Yusuf, Muhap Ammari, Rama Eltaha, Süleyman Güder ve Tareq Alkhatıb’in suçun vasıf ve mahiyeti gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 22 Ocak tarihine ertelendi. (DHA)

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı davasında 3 sanığa tahliye