İstediği türküyü çalmayan genci Kadıköy’ün ortasında öldürdü

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 7:24 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 8:20 am

Kadıköy’de bir kişi rıhtımda şarkı söyleyen 30 yaşındaki müzisyen Cihan Aymaz’ı istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçakladı. Aymaz aldığı darbelerin etkisiyle denize düştü. Denizden çıkarılan müzisyen hastanede hayatını kaybetti. HDP’li Encü olayın ırkçı saldırı olduğunu öne sürdü.

Olay, saat 19.00 sıralarında Kadıköy rıhtımında meydana geldi. 30 yaşındaki Cihan Aymaz, yanında bulunan ses sistemiyle müzik çalıp şarkı söylüyordu. Bu sırada alkollü olduğu iddia edilen Mehmet Caymaz, Aymaz’dan hoparlörden türkü çalmasını istedi. Aymaz olumsuz yanıt verince ikili arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Mehmet Caymaz, elindeki bıçakla Cihan Aymaz’ı göğsünden yaraladı. Aymaz, aldığı darbenin etkisiyle denize düştü. Ardından şüpheli Mehmet Caymaz da denize atladı.

DENİZE ATLAYAN ŞÜPHELİYİ SAHİL GÜVENLİK EKİBİ ALDI

İhbar üzerine olay yerine sağlık, sahil güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi. Denizden çıkarılan yaralı Cihan Aymaz’a ilk müdahale çevredeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Aymaz, ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Şüpheli Mehmet Caymaz ise sahil güvenlik botuna çıkarıldıktan sonra kelepçelenerek gözaltına alındı. Cihan Aymaz kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanığı Mahsun Aydın,”Cihan bizim için farklıydı, efendiydi, sessiz sakindi. Allah rahmet eylesin kardeşimize. Rabbim ailesine sabır versin. Çocuk burada müzik açmış. Ondan sonra adamın biri de gelmiş, türkü aç demiş. Cihan da açmamış herhalde. Ya da başka bir şey oldu. Aralarında kavga çıkmış. Adam da tutmuş bıçağı Cihan’a sallamış. Cihan zaten denize düştüğü zamanda öteki denize atlayarak kaçmaya çalışmış. Ya kurtarmaya atlamış onu ya da kaçmaya çalışmış. Sonra yakalanmış zaten” dedi.

CİHAN AYMAZ’I ÖLDÜREN KİŞİ

HDP’DEN IRKÇI SALDIRI İDDİASI: ÖLÜRÜM TÜRKİYE PARÇASINI ÇALMADIĞI İÇİN

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı ve eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü saldırının ırkçı cinayet olduğunu öne sürdü. Encü Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bu basit bir isteğe verilen bir cevap üzerine gerçekleşen bir olay değil, zanlı bu arkadaştan ‘Ölürüm Türkiye’ parçasını çalmadığı için bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Dolaysıyla bu bir ırkçı cinayettir. Cihan Aymaz bizim gönüllü parti çalışanımızdır. Olayın takipçisi olacağız” dedi.

 

 

İstek şarkıyı bilmeyen müzisyen Onur Şener öldürüldü!

“İYİ BİR İNSANDI”

Esnaf Aysel Ataman ise, “Ben burada esnafım. Ama olay olduğu an burada değildim. Cihan arkadaşımız tanıdığım kadarıyla iyi bir insandı. Bizim de işlerimize koşuyordu mesela. Kargoda çalışıyordu. Şarkı söylemeye çok seviyordu. Yani onun için bambaşka bir şeydi. Bir şarkı söyleyince dünyalar onun oluyordu. Olay 6 buçuk, 7 sıralarında oldu. Şarkı söylüyorlar. Oradaki bir şahıs demiş ki para atıyoruz niye türkü söylemiyorsunuz derken, o sırada olay başlıyor. Karşı tarafın elinde bıçak var. Bunu da kimse görmemiş mi. Nasıl görmüyorlar onu da anlamıyorum. O kargaşada bıçağı yiyor. Olay tam deniz kenarında olduğu için aşağıya düşüyor. Bıçaklayan kişi de onun hemen ardından denize atlıyor. Denizdeki kanı görünce o da yardım etmeye çalışıyordu o sırada. Deniz kıpkırmızı oldu bir anda. Kan kaybından kaybettik arkadaşımızı. Üzgünüz” diye konuştu.

CİNAYETİN TANIĞI: “BENİM İSTEDİĞİM ŞARKIYI ÇAL LAN DİYE BAĞIRDI”

Cinayetin tanığı ve Cihan Aymaz’ın arkadaşı Muhammet Mağol, olayla ilgili polise ifade verdi.

DHA’nın haberine göre Muhammet Mağol ifadesinde, “Mehmet isimli bu şahıs, Cihan’ın yanına giderek ‘benim istediğim şarkıyı çal lan’ diye bağırdı. Cihan da kendisine ‘tamam çalarım. Ama sakin ol. Bağırma insanlar rahatsız oluyor’ dedi. Mehmet buna daha çok sinirlendi. ‘Benim dediğimi yapacaksın’ diyerek cebinden çıkardığı çakıyı Cihan’ın göğsüne sapladı” ifadelerini kullandı.

CENAZESİ ADLİ TIP’TAN ALINDI

Cihan Aymaz’ın cenazesi yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

Aymaz’ın ailesi de Ataşehir’deki Ağrılılar Derneği’nde taziyeleri kabul etti. Baba Hayrettin Aymaz “Ben ne diyeceğim, benim kimle düşmanlığım vardı ki oğlum gündüz vakti sokak ortasında Kadıköy’de vuruluyor hem de bıçaklanarak. Diyecek bir şey yok. Ben şoförlük yapıyorum, yoldaydım. Yolda aracımı bırakıp geri döndüm. Gündüz sokakta hem de caddede Kadıköy gibi bir yerde adam öldürürlerse, burada yaşantımız zordur” dedi.

KATİL ZANLISI GÖZALTINDA

Bu arada Aymaz‘ı bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen şüpheli de gözaltına alınarak Kadıköy Polis Merkezi’ne götürüldü. Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli Kartal Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

AYMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ihan Aymaz’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Kayışdağı Merkez Camii’ne getirildi. Aymaz için burada cenaze töreni düzenlendi. Baba Hayrettin Aymaz tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından Aymaz, Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİNAYET ANI KAMERADA

Cinayet anının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı