İstediği kirayı alamayan ev sahibi kiracısını ifşa etti

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 4:07 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 4:09 pm

İstanbul’da bir ev sahibi istediği kira miktarını alamadığı kiracıların ismini ve kira bedelini apartman girişine ifşa etti. Gayrimenkul hukuku uzmanı Hanife Emre Kara bunun suç olduğunu söyledi.

İstanbul Maltepe’de bir apartmanda iki dairesi bulunan ev sahibi, kiracılarından istediği kira miktarını alamadı. Kiracıları ile tartışan ev sahibi daha sonra kiracılarını ifşa etti. Kiracıların isimlerini ve ödedikleri kira tutarını yazdığı kağıdı apartman girişine astı. Bununla da yetinmeyen ev sahibi, ‘dairemden çıkın’ dediği kiracıları vicdansızlıkla suçladı.

Kanal D’nin haberine göre avukat-gayrimenkul hukuku uzmanı Hanife Emre Kara “Ev sahibinin yaptığı aslında bir suç” dedi. Kara şöyle devam etti: “Ev sahibi, bu ilanı asarak kiracısının hem isim ve soy ismini yayıyor hem de kiracısının ödediği bedeli ifşa ediyor. Ev sahibi bu ilanı asarak kiracısının huzurunu bozuyor aynı zamanda huzur ve sükununu bozma suçu işliyor.”

Vatandaşlar ise duruma “Ne diyebilirim ki? Ev sahipleri hep vicdansız”, “Bunu yapma cesaretini nereden alıyor?” diyerek tepki gösterdiler.

MHP, Bahçeli’ye rağmen emekli zammına hem önerge vermedi hem muhalefetin teklifini reddetti

TELE1’e saldıran ve ‘çete’ diyen Levent Gültekin’e cevabı yurttaşlar verdi

Bahçeli’nin çıkışı da yetmedi emeklinin zam beklentisi hayal oldu! Torba Meclis’ten geçti