İşte siyasi liderlerin, seçim yorumları! İlk kutlayan İnce oldu

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 3:47 am - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 3:47 am

Haber: Ceren Ural

Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sandıktan birinci parti çıkarak seçimin net kazananı oldu. Seçim sonuçları sonrası siyasilerden peş peşe açıklamalar gelirken, CHP ve Özgür Özel’i ilk kutlayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1977 yılında yapılan seçimlerden beri ilk defa sandıktan birinci parti olarak çıktı. Öte yandan Yeniden Refah Partisi de AKP’nin kalesi Şanlıurfa ve Yozgat’ta zafere ulaştı ve yurt genelinde yüzde 6 oya ulaştı. Seçime tek başına giren İYİ Parti ise büyük hüsran yaşarken, ülke genelinde oy oranı yüzde 3’e kadar düştü. Seçim sonrası siyasilerden de peş peşe açıklamalar geldi

İşte siyasilerin açıklamaları:

ÖZGÜR ÖZEL

“Biz milletimizin verdiği bu mesajı başımızın üstüne koyuyoruz. Hakkı Hukuku Adaleti tanımayan siyasete bundan sonra geçit vermeyeceğini bugün gördük. Bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirdi kötü niyeti cezalandırdı. Buradan bir teşekkürü CHP’nin 2019 yılında AKP’den Aldığı İstanbul Ankara Mersin Adana ve Antalya Belediye Başkanlarımıza özel olarak teşekkür ederim. Onlar merkezi yönetimin desteği olmasa da mazeret üretmeden, iyi icraatın ve CHP iyi belediyecilik yapar temiz ve dürüst yönetir anlayışın yerleşmesinde baş mimarlardır.

Zaten elimizde olup geçen seçimde de kaybetmediğimiz belediye başkanlarımız en zor günlerde sancağı ellerinde taşıdıkları için takdirleri hak ediyorlar. Biz büyük şehirleri CHP’li belediyeler gibi ortaya koyan bütün adaylarımıza ayrıca teşekkür etmeyi borç biliyorum. Şehirlerimiz emin ellere teslim edilmiş, halkımızın yaşam alanlarını 5 yıl daha yönetecek belediye başkanları seçilmiştir.”

Özgür Özel gözleri dolarak konuştu

MUHARREM İNCE

“Bu seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi’dir, seçilen belediye başkanlarını kutluyorum.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU

“Cumhuriyet’in ruhuna ve devrimlerine sahip çıkan bütün vatan evlatlarına selam olsun. Umudu ülkenin dört bir tarafına serpen Cumhuriyet Halk Partisi var olsun. Ülkemizi aydınlıklara götürme yolunda son bir adım kaldı. Ekilen tohumlar fide oldu, fideler çınar olacak… Ağaçlar dikip ormanlara kavuşacağız, rüzgarda dans eden yapraklar gibi, yağmura değecegiz, bir olup mücadelemizi sürdüreceğiz, hep beraber ülkemizi aydınlığa kavuşturacağız.”

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

“Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız.”

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

“Kıymetli vatandaşlarımız; seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Özellikle tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen bütün seçim bölgelerinde canla başla çalışan başta adaylarımız olmak üzere, mahalle temsilcilerimizden genel merkez birimlerimize varıncaya dek ana kademe teşkilatımıza, gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza ve üyelerimize gayretleri için çok teşekkür ediyorum. Özverili bir çalışma ortaya koydular. Allah onlardan razı olsun.

Önümüzdeki günlerde seçimin geniş kapsamlı bir değerlendirmesini yapacağız elbette. Bu aşamada seçim neticelerinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, saygılar sunuyorum.”

CEMAL ENGİNYURT

Kim ne derse desin emekliler kazandı. Kademe seçime damga vurdu. Bağkur esnafı kazandı. İşçi, köylü, kadınlarımız, gençlerimiz, velhasıl TÜRKİYE KAZANDI. TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE.

YAVUZ AĞIRALİOĞLU

“Milletimizin bunca derdi, gailesi varken bunca sıkıntı içerisinde sandığa gitmiş olmasını, demokrasimiz için de hâlen bir kazanç olarak görüyoruz. Seçmen, sandığa giderek yahut gitmeyerek siyaset kurumuna vermesi gereken mesajı vermiştir! Verilen mesajları, kendi sorumluluğuyla doğru muhasebe eden siyaset için de önümüzdeki dönem, bir imkândır.

Biz, her zaman, milletimizin derin irfanına ve hassas terazisine güvendik ve itimat ettik. Seçilen arkadaşlara, başarılar diliyoruz. Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Türk Milleti’nin mutlu ve müreffeh yarınları için mücadelemiz ve yürüyüşümüz devam edecek. 31 Mart bizim için bir milattır! Memleketin çözülmez dertleri yoktur. Memleket, demokrasi yoluyla bütün sorunlarını aşabilecek, hem iradeye hem de bu sorunlara yetebilecek müktesebatı olan insanlara, insan gücüne, evlâtlarına sahiptir.

Türkiye AKP-MHP iktidarına kırmızı kart gösterdi

Biz, önümüzdeki dönem Türk Milleti’nin bugün bulduğundan daha iyi bir ülke bulabileceği şartlarda, ne yapmamız gerekiyorsa alın teri dökmeye, gayret etmeye devam edeceğiz. Milletimize, güçlü gelecek ve güçlü yarınlar diliyoruz. Seçim sonuçları, herkese hayırlı uğurlu olsun…”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ