Özgür Özel gözleri dolarak konuştu

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 9:47 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 3:27 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Genel Merkezi’nde konuştu. Özel gözleri dolarak yaptığı konuşmada, “CHP artık başının üzerindeki yüzde 25’lik tavanı kırmıştır” dedi.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre CHP seçimlerde açık ara önde. Özgür Özel seçim sonuçlarıyla ilgili CHP Genel Merkezinde değerlendirmelerde bulundu. Özel yaptığı konuşmada, “CHP artık başının üzerindeki yüzde 25’lik tavanı kırmıştır” dedi.

Özel Seçim boyunca CHP’ye yer vermeyen TRT’yi de eleştirerek, “Bizi yok sayan TRT’ye en büyük sürprizimiz CHP’nin şu an ekranlarında birinci parti olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

AKP’de büyük erime! CHP seçime damga vuruyor

Özel’in konuşmaları şöyle:

“Seçmenlerimiz çok önemli bir karar verdi. Yeni Bir siyasetin kurulmasına karar verdi. 22 Yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye karar verdi. Cumhuriyetin 2. yüzyılında iktidarın orantısız gücünü yerelden dengelemeye karar verdi. Türkiye İttifakı tarihi bir sonuç elde etti. Ülkemizin nasıl yönetilmesi gerektiğine dair de önemli mesaj verdi. Ekmeğini küçültenlere açık bir mesaj verdi. Yok sayılanlar bugün ülkeyi yönetenlere açık mesaj verdi. Bu mesaj şu şekildedir:

Kaybedilen hukuk devleti vasfının geri gelmesini istiyoruz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. 31 Mart öncesi yaşananlar ne kadar haksız olursa olsun biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak birlik istiyoruz”

“BU MESAJI BAŞIMIZIN ÜZERİNE KOYUYORUZ”

Biz milletimizin verdiği bu mesajı başımızın üstüne koyuyoruz. Hakkı Hukuku Adaleti tanımayan siyasete bundan sonra geçit vermeyeceğini bugün gördük. Bu galibiyetin bir kaybedeni yoktur. Bugün hangi partiye oy vermiş olursa olsun kimsenin kaybetmiş hissetmesini istemiyoruz. Halkımız iyi hizmeti ödüllendirdi kötü niyeti cezalandırdı. Buradan bir teşekkürü CHP’nin 2019 yılında AKP’den Aldığı İstanbul Ankara Mersin Adana ve Antalya Belediye Başkanlarımıza özel olarak teşekkür ederim. Onlar merkezi yönetimin desteği olmasa da mazeret üretmeden, iyi icraatın ve CHP iyi belediyecilik yapar temiz ve dürüst yönetir anlayışın yerleşmesinde baş mimarlardır.

Zaten elimizde olup geçen seçimde de kaybetmediğimiz belediye başkanlarımız en zor günlerde sancağı ellerinde taşıdıkları için takdirleri hak ediyorlar. Biz büyük şehirleri CHP’li belediyeler gibi ortaya koyan bütün adaylarımıza ayrıca teşekkür etmeyi borç biliyorum. Şehirlerimiz emin ellere teslim edilmiş, halkımızın yaşam alanlarını 5 yıl daha yönetecek belediye başkanları seçilmiştir.”

KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR

“Geçen Mayıs ayında yaşadığımız büyük üzüntüden sonra seçmende yaşanan büyük kopuşa CHP’nin kurultayı ve o kurultayda genel başkanı ve yönetiminin seçimle değişebileceğini gösteren genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve delegelerine çok şey borçluyuz.”

“TRT’YE VE ANADOLU AJANSINA RAĞMEN”

“TRT’ye rağmen bir partinin ajansına dönüştürülmeye çalışılan Anadaolu Ajansına rağmen Türkiye’de halen demokratik yollarla iktidarın değişebilmesi ihtimalini ortaya koyması açısından Türkiye’ye yapılan önemli bir katkıdır.”

TAŞIMA OY TEPKİSİ

“Doğu ve güneydoğu illerinde taşınan seçmenlerle seçimin değiştirilmeye çalışılması… O seçmenlerin seçtiği belediyelere kayyum atanması kadar kötü bir girişimdir. O şehirde hiç yaşamayacak kişilerin oy kullanması bütün yükümlülüğü partiyi devletin sanan anlayışa aittir. Cep telefonlarımızda zorla oy kullanmaya yönlendirilen silahlı kuvvetler personelinin yakınması vardır. Silahlı kuvvetler personelinin oralarda oy kullanması emrini kim verdiyse bu ülkenin toplumsal barışına kötülük yapmıştır.”

“YÜZDE 25 TAVANI TUZLABUZ”

“Gençlerden, emeklilerden, atanmayan öğretmenlerden staj mağdurlarına kurulan bu ilişkinin karşılık gördüğünü kanıtladık. Elde ettiğimiz başarının en önemli mesajı şudur. CHP artık başının üzerindeki yüzde 25’lik tavanı kırmıştır.  Tuzla buz etmiştir.”

“TRT’YE SÜRPRİZİMİZ BİRİNCİ PARTİ OLMAMIZ”

“Bizi yok sayan TRT’ye en büyük sürprizimiz CHP’nin şu an ekranlarında birinci parti olmasıdır. Bir genel başkanın kendinden önceki genel başkanlara göstereceği en büyük vefa partisini birinci parti yapmasıdır.”

Kaynak: TELE1