İşte Marvel’ın ilk müslüman süper kahramanı

Yayın tarihi: 2 Ekim 2020 Cuma 11:21 am - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 11:21 am

Marvel’ın ilk Müslüman süper kahramanı Ms. Marvel, dizi olarak seyirci karşısına çıkacak. Karaktere Pakistan asıllı Amerikalı Iman Vellani hayat verecek.

 

Marvel, ilk Müslüman süper kahraman dizisi için başrolünü seçti. Disney + kanalı için çekilecek dizide, süper kahraman Ms. Marvel’a dönüşen Kamala Khan karakterini 18 yaşındaki Iman Vellani canlandıracak. Marvel yetkilileri, daha sonra çekilecek filmlerde de Vellani’nin rol almasını planlıyor.

Ms Marvel dizisi için ilk harekete geçildi

Şekil değiştirme güçlerine sahip, 16 yaşındaki Pakistan asıllı bir Amerikalı olan Ms. Marvel karakteri, Marvel’ın çizgi romanındaki ilk Müslüman karakteriydi. New Jersey’de muhafazakar ailesiyle birlikte yaşayan Pakistan asıllı bir genç olan Kamela Kahn, dizide esneme ve şekil değiştirme yeteneklerini kullanarak kahraman olma yolunda ilk adımlarını atacak.

Karaktere hayat verecek olan Vellani de Kanada’da yaşayan Pakistanlı bir göçmen ailenin kızı. Genç oyuncu, rolü almasıyla ilgili olarak Instagram hesabında, “Dilim tutuldu ve çok heyecanlıyım. Bana şans dileyin” yorumunu yaptı.

Geçen yıl, Toronto Film Festivali’nin genç yetenekleri bir araya getiren Next Wave Committee programında yer alan Kanadalı genç oyuncunun bugüne kadar kayda değer bir rolü bulunmuyor. Ancak sadece bu diziyle sınırlı kalmayıp Marvel Sinematik Evreni’ndeki diğer yapımları da kapsayacağı tahmin edilen bu rolün Vellani’nin kariyerine büyük katkısı olacağı düşünülüyor.

Diziyi Adil El Arbi, Bilall Fallah, Sharmeen Obaid-Chinoy ve Meera Menon yönetecek. Senaryoyu ise ödüllü yazar G. Willow Wilson kaleme alacak.

Ekibini ve başrolünü belirleyen dizinin çekimlerine ne zaman başlanacağı ve dizinin ne zaman ekrana geleceği ise henüz açıklanmadı.