İşte Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmenin perde arkası

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 6:09 am - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 6:48 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu DEVA Partili ilçe başkanlarıyla görüşmüş ve belediye başkanlığı teklif ettiği ileri sürülmüştü. Söz konusu görüşmede yer alan DEVA Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman yaşananların perde arkasını anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz hafta DEVA Partili ilçe başkanlarıyla gizli bir toplantıda bir araya gelmişti. Söz konusu görüşmede Kılıçdaroğlu’nun DEVA Partili isimlere belediye başkanlığı teklif ettiği ileri sürülmüştü. CHP Milletvekili Murat Emir görüşmeye tepki göstermiş ve ‘Yeni bir 39 vekil vakası olmasın’ hatırlatmasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun DEVA ilçe başkanlarıyla görüştüğü iddiasına Murat Emir’den ’39 vekil’ uyarısı

Esenyurt kurucu ilçe başkanı Halis Kahriman, Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmeye ve DEVA Partisi’nden gelen eleştirilere ilişkin Cumhuriyet’e açıklamalarda bulundu. Kahriman Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’ye geçiş ile ilgili bir konunun konuşulmadığını gündeme dair değerlendirmelerde bulunulduğunu hatta görüşmeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da haberinin olduğunu kaydetti. Kahriman partiye olan kırgınlıklarının 3 aydır olduğunu ve kuruluş amacından saptığını belirtti.

“20 BİN ÜYE İSTİFA EDECEK”

Kahriman sözlerini şöyle sürdürdü:

“18 Kasım’da 20 bin üyenin istifa etmesi bekleniyor. O istifa eden 20 bin üyeyle birlikte yeni bir partiye geçişimiz olacak. Henüz değerlendirme aşamasındayız. Geleceğin Türkiye’si ile ilgili adaletten, özgürlükten, demokrasiden hukuk üstünlüğüne inanan bir yol haritası bulursak hangi parti olursa o partiyle olacağız. Bizim amacımız hizmet, bizim amacımız koltuk değil.”

CHP’li Murat Emir’den ‘değişim’ çıkışı: Bu kadronun Türkiye’ye söyleyeceği bir şey kalmadı