İşte CHP listesinde yer bulamayan isimler

Yayın tarihi: 9 Nisan 2023 Pazar 12:43 pm - Güncelleme: 9 Nisan 2023 Pazar 2:52 pm

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) milletvekili aday listeleri belli oldu. Listelerde yer bulamayan isimler de netleşti. İşte o isimler.

CHP’nin 14 Mayıs seçimlerinde yarışa katılacak adaylarının netleşmesiyle birlikte, şu an milletvekili olan ancak listelerde yer bulamayan isimler de belli oldu. 14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin listelerinin belli olmasıyla birlikte listelerde yer alamayan vekiller de ortaya çıktı.

Cem Seymen, Sedef Kabaş, Kemal Özkiraz, Barış Yarkadaş, Eren Erdem gibi tanınmış isimler CHP listelerinde yer bulamadı.Diken’in haberine göre;  CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde bakan olması beklenen birkaç isimle beraber bazı milletvekilleri de tekrar aday gösterilmedi. işte aday gösterilmeyen milletvekilleri ve daha önceki seçim bölgeleri.

İstanbul 1’inci bölge

Mehmet Akif Hamzaçebi
Onursal Adıgüzel
Gürsel Tekin
İbrahim Kaboğlu

İstanbul 2’inci bölge

Aykut Erdoğdu

İstanbul 3’üncü bölge

Mehmet Bekaroğlu
Sibel Özdemir
Turan Erdoğan
Gülizar Emacan

Ankara 1’inci bölge

Levent Gök
Ali Haydar Hakverdi
Bülent Kuşoğlu

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP, liste dışı kalan isimler hakkında açılama yaptı. Partinin açıklaması şöyle:

Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin ortak liste mutabakatının doğal sonuçlarından biri olarak, Mehmet Bekaroğlu, Levent Gök, Akif Hamzaçebi ve Cihangir İslam’ın da aralarında bulunduğu 27. dönem milletvekillerimizden bazıları, yeni dönem için aday gösterilememiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak, yeni dönemde kendilerinin bilgi ve deneyimlerinden, devlet yönetiminin farklı kademelerinde faydalanacaktır.”

 

Flaş… TELE1 açıklıyor! İşte CHP’nin aday listeleri