Cem Seymen’in işten çıkarılma gerekçesi ‘Okan Bayülgen’

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 4:36 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 6:25 pm

Özel Haber: Aziz Turgut Altun

Gazeteci Cem Seymen’in CNN Türk’teki işine son verildi. TELE1’e konuşan Seymen, işten çıkarılma gerekçesi olarak Okan Bayülgen’in programının gösterildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremin ardından arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere çok sayıda yanlışı sosyal medya hesabı üzerinden eleştiren gazeteci Cem Seymen, CNN Türk’teki işinden atıldı.

Ziraat Bankası’ndan aldığı ve halen ödenmeyen kredilerle Demirören’e geçen CNN Türk’te yıllardır “Çalışan Türkiye” ve “Üretim Rotası” programlarını hazırlayıp sunan Cem Seymen işten çıkarılmasının detaylarını TELE1’den Aziz Turgut Altun’a anlattı.

‘GEREKÇE’ OKAN BÜYÜLGEN YAYINI

3 hafta önce Okan Bayülgen’in programına izinsiz bir şekilde katıldığı gerekçesi ile kanalın kendisini istifaya zorladığını söyleyen Seymen, sosyal medyada yer alan iddiaların doğru olmadığını vurguladı. Seymen, “Sosyal medyada benim istifa etmemin ardından bazı haberler dolaşıyor. ‘Kanalın bu konudaki tavrı ortada’ demecini verdiğim iddiası hayal ürünü. Ben 3 hafta önce Okan Bayülgen’in programına konuk oldum. Bu programa izinsiz katıldığımı gerekçe gösterdiler. İstifam istendi ben de istifa ettim. İnsanlar yakınlarını kaybetmişken benim işsiz kalmam haber bile olmamalı.” dedi.

DEPREM PAYLAŞIMLARI DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Yandaş CNN Türk, Okan Bayülgen programını gerekçe gösterse de kanaldan edindiğimiz bilgilere göre Cem Seymen’in deprem başladığından bu yana peş peşe yaptığı eleştiriler kanal içerisinde ve AKP’de ciddi rahatsızlık yarattı.

Cem Seymen’in dikkat çeken paylaşımları şöyle: