İstanbulspor-Konyaspor maçına Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi damgasını vurdu

Yayın tarihi: 14 Ocak 2024 Pazar 5:14 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2024 Pazar 5:14 pm

Küme düşme hattındaki İstanbulspor ve Konyaspor maçının skorunu, Süper Lig’de devreye giren ‘Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’ (YOOS) belirledi. İstanbulspor’un üç topunun direkten döndüğü maçta, iki golü VAR iptal etti.

Süper Lig 20. haftasında Konyaspor’u konuk eden İstanbulspor, direkleri ve 18 yaşındaki kaleci Deniz Ertaş’ı geçemediği maçı 0-0 beraberlikle tamamladı.

Saldırıya uğradıktan sonra ilk maçına çıkan hakem Halil Umut Meler’in yönettiği İstanbulspor-Konyaspor maçı, yüksek tempoda oynandı.

Maçın ilk bölümü Konyaspor’un kontrolünde geçerken, ilk yarının ikinci bölümünde İstanbulspor baskı kuran taraf oldu. İkinci yarıya da iyi başlayan İstanbulspor, 60. dakikada Muhammed Sarıkaya ile golü buldu. Ancak VAR uyarısıyla gol iptal edildi Birçok pozisyonda Konyaspor’un 18 yaşındaki kalecisi Deniz Ertaş’ı geçemeyen İstanbulsporlu oyuncular, 19 şut çektikleri maçta 4 defa yüzde yüzlük pozisyondan eli boş döndü. İstanbulspor’un 3 topu direkten döndü.

Konuk ekip Konyaspor’un 80. dakikada Sokol Cikalleshi ile bulduğu gol de ‘Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi’nin devreye girmesiyle, VAR tarafından iptal edildi.

Başladığı gibi golsüz şekilde sona eren maçın ardından, ligin son sırasındaki İstanbulspor 7 puana, küme düşme hattındaki Konyaspor 19 puana ulaştı.

Kaynak: TELE1