İstanbul’daki tüneller için yeni hız limiti kararları: Üç farklı limit uygulanacak

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 5:36 pm

İstanbul’daki bütün tünellerde hız limitlerinin araç türlerine göre farklı hız limitlerine sahip olması düzenlemesi iptal edildi. Yeni düzenlemeye göre iki tünelde 80 kilometre, beş tünelde 70 kilometre, bir tünelde de 50 kilometre hız limiti uygulanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Toplantıda, şehir içindeki tünellerde farklı araç türlerinin farklı hız limitleri uygulanmasının sürücüler nezdinde karışıklığa neden olduğu ve bu nedenle şikayetlerin geldiği belirtilerek araç türleri arasındaki hız limiti farkının kaldırılarak limitlerin sabitlenmesi önerisi görüşüldü.

Görüşmenin ardından teklif oy birliğiyle kabul edildi.

ÜÇ FARKLI HIZ LİMİTİ

Düzenlemeyle birlikte bütün araçlar için Vecdi Diker Tüneli ve Halis Ulukurt Tüneli için hız limiti saatte 80 kilometre, Bomonti-Dolmabahçe Tüneli, Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli ve Çamlıca-Libadiye Tüneli için saatte 70 kilometre, Çamlıca-Libadiye Bağlantı Tüneli için saatte 50 kilometre olması kararlaştırıldı.

İBB Trafik Komisyonu üyesinden trafik kazaları tepkisi: Hız limitini arttırmak cinayettir

Kaynak: TELE1