İstanbul’daki 4,8’lik deprem artçı mı öncü mü? İşte cevabı

Yayın tarihi: 11 Ocak 2020 Cumartesi 4:38 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2020 Cumartesi 7:25 pm

İstanbul’da deprem korkuttu. İstanbul’da saat 16:39’da deprem meydana geldi. Yaklaşık 20 saniye süren deprem paniğeyol açtı. Son dakika açıklamasında Kandilli Rasathanesi ve AFAD depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı. Sosyal medyanın konusu bir anda deprem oldu. İstanbul ve çevre illerden de hissedilen deprem ile ilgili tüm gelişmelere TELE1’den ulaşabilirsiniz. İşte son depremler listesi ve son dakika gelişmeleri.

Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında, saat 16.37’de 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, 16.38’de meydana gelen ve 20 saniye süren depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ilk açıklamada 4,7 olarak açıklamıştı sonrada 4,8 olarak revize etti.

Depremin ardından Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama

Peş peşe 18 küçük deprem

Sabah saatlerinden itibaren Marmara Denizi’nde peş peşe 18 küçük deprem meydana gelmişti.  Şarköy açıklarında peş peşe 18 deprem meydana gelmişti. AFAD’a göre depremlerin en şiddetlisi 3 büyüklüğünde gerçekleşti.

AFAD’ın son depremler sayfasına bakıldığında Şarköy’de meydana geldiği tespit edilen depremlerin sayısı ise 18’i buldu.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün geçtiği bilgilere göre ise, saat 06.28’de başlamak üzere Güzelköy açıklarında 27 tane deprem oldu. En büyüğü 3.1 olan depremlerin derinlikleri ise 10 kilometre civarında değişiyor

İstanbul’daki deprem sonrası çağrı geldi mi? Valilikten açıklama…

ARTÇI MI?  ÖNCÜ MÜ?

HaberTürk’e açıklama yapan uzman depremin 5,7’lik depremin artçısı olabiliceğini söyledi

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz depremle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bu Marmara Denizi içinde hepimizin bildiği ana fayın, Kuzey Anadolu fayının üzerinde meydana gelen bir deprem. Geçenlerde de yine böyle bir deprem olmuş ve oldukça fazla bizi telaşlandırmıştı. Bu tür depremler önemli, dikkatle takip etmek gerekiyor. Biraz daha bilgilerin netleşmesi gerekiyor.

Büyük deprem beklediğimiz bir kolda, bu fayın deprem üretme potansiyeli olduğunu gösteriyor. Bu bakımdan önemli. Ama bugün yarın deprem olacak gibi bir anlam da çıkarılmamalı. Şu anda olan depremin biraz daha zaman geçtikten sonra ne anlama geldikten sonra yeni bazı şeyler söylemek mümkün olacak”

Profesör Dr. Naci Görür de, peş peşe gelen küçük depremlerin ardından, Twitter hesabından, “Çok sorduğunuz için kısaca açıklıyorum. Küçük depremler genellikle çok sayıda olur. Endişelenmeyin. Orta Marmara çukurluğu ile Tekirdağ çukurluğu arasında olan küçük depremlerin çoğu o bölgedeki deniz tabanından gaz çıkışlarına bağlı olarak da gelişmektedir” paylaşımında bulunmuştu.