İstanbul Valiliği: İzinsiz çekim yapan ikisi Rus 3 kişi gözaltına alındı

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 10:47 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 10:51 pm

İstanbul Valiliği, İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezi’nin bulunduğu alanda izinsiz çekim yapan 2’si Rusya uyruklu 3 kişinin dün gözaltına alındığını ve gözaltı sürelerinin 3 gün uzatıldığını duyurdu.

İstanbul’da İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezi’nin bulunduğu alanda izinsiz çekim yapan Rus uyruklu İ.M. ve A.P. ile Türk vatandaşı A.Ç.K. dün (3 Aralık Perşembe) sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, soruşturmanın devam ettiğini ve gözaltı süresinin Başsavcılık talimatıyla 3 gün uzatıldığını belirtti.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İlimizdeki İnsansız Hava Aracı(İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu I.M. ve A.P. ile Türk Vatandaşı A.Ç.K. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 3 gün uzatılmıştır.”

NE OLMUŞTU?

Rusya’da yayın yapan NTV televizyonu, İvan Malişkin ile Aleksey Petruşko isimli iki çalışanının Türkiye’de gözaltına alındığını ve kendilerinden haber alınamadığını açıklamıştı.

Olaya ilişkin Sputnik’e konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise gözaltına alınan isimlerin izinsiz çekim yaptıklarını ve akreditasyonları olmadığını belirtmişti.