İstanbul’da inşaat temeli kazılırken yol çöktü, zarar gören bina boşaltıldı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 11:53 am - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 11:54 am

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında bina temeli kazılırken önünden geçen yolda çökme yaşandı. Hasar gören bitişikteki bina boşaltıldı.

İstanbul Avcılar’daki Cihangir Mahallesi Salimbey sokak’ta kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan binanın inşaatı için, temel kazısı yapılmaya başladı. İş makinesi ile temel kazısı yapılırken yolun yarısı büyük bir gürültüyle çöktü. Yolun çökmesiyle, temel kazılan binanın yanındaki 4 kattan ve 12 daireden oluşan Güllüler Apartmanı’nın yolun çökmesiyle altında boşluk oluştu. İhbar üzerine Avcılar Belediyesi Şehircilik ve İmar Müdürlüğü ekipleri çöken bina ve yolda incelemelerde bulundu.

DHA’nın haberine göre yapılan incelemede zeminin yumuşak olduğu belirlenirken, önlem amacıyla Güllüler Apartmanı’nda yaşayanlar için tahliye kararı verildi. Sokakta polis ekipleri önlem alırken, zabıta ekipleri ise, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı apartmandaki daire sahiplerini tek tek bilgilendirdi. İnşaat için kazı yapan müteahhit uyarılırken, altı boşlukta kalan bitişikteki apartman ve yolun bulunduğu bölüme duvar örmesi istendi.

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi yerine yeni bina yapmak için platform kurdular