İstanbul’da estetik ameliyatında ölen kadın için Britanya hükümeti devreye girdi! Yetkililer Türkiye’ye gelecek

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 5:38 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 4:16 pm

İstanbul’da kalça büyütme ameliyatında hayatını kaybeden kadının ardından Britanya hükümeti devreye girdi. Yetkililer, medikal ve kozmetik turizmini görüşmek için Türkiye’ye gelecek.

Britanya vatandaşı 31 yaşındaki Melissa Kerr, 2019’da İstanbul’daki özel bir hastanede kalça büyütme ameliyatı sırasında hayatını kaybetti.

BBC’de yer alan habere göre Norfolk’ta yaşayan Kerr’in ölümünden sonra başlatılan soruşturmada tıp literatüründe BBL olarak adlandırılan ameliyat sırasında kadının akciğerlerine pıhtı attığı belirlendi.

‘BRİTANYA HÜKÜMETİ YETERİNDE BİLGİLENDİRMEDİ’

Adli tıp uzmanı Jacqueline Lake Kerr, soruşturma kapmasında hazırladığı raporda, Britanya hükümetinin Kerr’i yeterince bilgilendirilmediğini yazdı:

“Bu tür prosedürler için yurt dışına seyahat eden vatandaşlar için tehlike devam ediyor. Daha iyi bilgilendirme yoluyla gelecekteki ölümlerin önlenebileceği görüşündeyim.”

SAĞLIK BAKANI TÜRKİYE’YE GELECEK

Britanya Sağlık Bakanı Maria Caulfield rapor üzerine hükümetin konuyu ‘ciddiye aldığını’ söyledi. Caulfield bakanlık yetkilileriyle beraber ‘mevkidaşlarıyla görüşmek üzere kısa süre içinde Türkiye’yi ziyaret edeceğini’ de belirtti.

Usta yönetmen Yücel Uçanoğlu hayatını kaybetti

Kaynak: TELE1