İstanbul Valiliği’nden ’25 Kasım’ engeli: Taksim Meydanı kapatıldı

Yayın tarihi: 25 Kasım 2023 Cumartesi 11:15 am - Güncelleme: 25 Kasım 2023 Cumartesi 3:29 pm

Metro İstanbul, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü protestolarına karşın valiliğin aldığı karar doğrultusunda ikinci bir duyuruya kadar bazı hat ve istasyonların bugün kapatılacağını duyurdu. Öte yandan Taksim Meydanı da bariyerlerle kapatıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınların sokaklara ineceği gün İstanbul Valiliği’nden metro kararı geldi.  Metro İstanbul, bugün Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı’nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı’nın işletmeye kapatılacağını duyurdu.

TAKSİM MEYDANI BARİYERLERLE ÇEVRİLDİ

izinsiz eylemlere karşı alınan güvenlik önlemleri kapsamında, Taksim Meydanı da bariyerlerle çevrildi.

METRO İSTASYONLARI KAPATILDI

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, “İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonu İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir” denildi.

KADINLAR BİR ARADA OLACAK

Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bugün bir araya gelecek. Haklarını savunacak olan kadınlar sokağa inecek.

Kaynak: TELE1