İstanbul Valiliği Atatürk düşmanlarının kitaplarını okullara doldurdu!

Yayın tarihi: 21 Şubat 2024 Çarşamba 9:17 am - Güncelleme: 21 Şubat 2024 Çarşamba 9:17 am

İstanbul Valiliği’nin “Ben okuyorum, İstanbul okuyor” projesi kapsamında okullarda dağıttığı 605 bin kitabın çoğunun Atatürk düşmanı isimlerin kitapları olması dikkat çekti.

İstanbul Valiliği “Ben Okuyorum, İstanbul okuyor” adıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında okullara 605 bin kitap dağıtıldı.

Cumhuriyet’in haberine göre 167 bin 947 kitapla Türk Edebiyatı Vakfı(TEDEV) Yayınları en çok kitabı dağıtılan yayınevi oldu. TEDEV Yayınları’nı 51 bin 844 kitapla Profil Kitap, 30 bin 373 kitapla Nar Çocuk, 29 bin 628 kitapla Dergah Yayınları, 22 bin 824’er kitapla Diriliş Yayınları ve Kapı Yayınları ile 16 bin 384 kitapla Nesil Yayınları takip etti.

Okullara gönderilecek kitapların yazarlarının arasında, Atatürk düşmanlığıyla tanınan ve Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen Niyazi Birinci, Ahmet Kabaklı, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, Mustafa Kutlu, eski Zaman gazetesi yazarı İskender Pala, Atatürk ve Kemalizm karşıtlığıyla bilinen Osman Yüksel Serdengeçti, Rasim Özdenören, Necip Fazıl Kısakürek gibi isimler yer alıyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, “Belirlenen kitaplar arasında, ne Nâzım Hikmet, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Sabahattin Ali ne de Reşat Nuri, Hüseyin Rahmi, Halide Edip gibi isimler var” ifadelerini kullandı. Söz konusu yayınevlerinden bazılarını aradıklarında stoklarında bu kitapların olmadığını, hatta ihaleden önce kitap teslimi yapılan örnekler olduğunu öğrendiklerini belirten Kocatürk, “Bu listenin oluşturulmasında, ahbap çavuş ilişkileri ile rant elde etme çabası olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

‘Hanedan’ düğününden yeni skandal! Atatürk’e beddua ettikleri ortaya çıktı

İstanbul Valiliği’nin “Ben okuyorum, İstanbul okuyor” projesi kapsamında okullarda dağıttığı 605 bin kitabın çoğunun Atatürk düşmanı isimlerin kitapları olması dikkat çekti.

 

Kaynak: TELE1