‘Hanedan’ düğününden yeni skandal! Atatürk’e beddua ettikleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 11:32 pm - Güncelleme: 19 Şubat 2024 Pazartesi 11:32 pm

Tarihçi İlber Ortaylı’nın nikah şahidi olduğu, II. Abdülhamid’in torunu Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde Atatürk’e yönelik hakaretlere tepki yağarken, yeni skandal ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e ‘Selanik’ten gelen dönme’ dediği ve sonrasında beddua ettiği duyuldu.

4. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğününde Refah Partisi eski milletvekili Atatürk’e hakaretleri büyük tepkiye yol açmıştı. Hanedan düğününden yeni görüntüler ortaya çıktı.

“AÇIK BİR ATATÜRK DÜŞMANLIĞI”

Ortaylı kendisine yönelik gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Ortaylı açıklamasında, “Eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır” ifadelerini kullanmıştı.

HALİL KONAKÇI ‘AMİN’ DİYOR

Son olarak ortaya çıkan yeni görüntülerde Şevki Yılmaz’ın Atatürk’e “Selanik’ten gelen dönme” dedikten sonra beddua ettiği duyuldu. Diyanet’e bağlı bir kamu görevlisi olan İmam Halil Konakcı’nın ise gülerek ‘Amin’ dediği ortaya çıktı.

hanedan düğünü, atatürk, hakaret, şevki yılmaz

İlber Ortaylı’dan Şevki Yılmaz açıklaması: Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlıktır

Kaynak: TELE1