İstanbul Üniversitesi öğrencileri ‘Sibel Ünli’yi unutmayacağız’ dedi

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 3:35 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 3:41 pm

İstanbul Üniversitesi öğrencileri maruz kaldığı zorbalık ve yoksulluk nedeniyle hayatına son veren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli için basın açıklaması yaptı.

Kaftancıoğlu Sibel Ünli’nin ailesini ziyaret etti… Ağabey Ünli: Devletten ve sosyal kurumlardan yardım talep ettik ama…

Sosyal medya hesabından, “Gidecek yerim yok, yaşamaya değer bir hayatımda” mesajını paylaşan ve hayatına son veren İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin ölümü büyük öfkeye yol açtı. Ölümünden sonra konuşan arkadaşları Ünli’nin yoksullukla baş etmeye çalıştığını ve dış görünüşü nedeniyle ötekileştirildiğini anlatırken, Ünli’nin sosyal medya hesabından paylaştığı gönderilerde iş bulmak istediği ortaya çıktı.

“İntihar politiktir” diyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri Ünli için düzenledikleri basın açıklamasında, “Hayatlarımıza topyekün nüfuz eden ve her birimizi yalnızlaştıran sistemin etkileri, yarattığı bunalım yaşamlarımıza saldırmaya devam ediyor” dedi.

Arkadaşları Sibel’in maruz kaldıklarını anlattı: ‘Yoksulluk, zorbalık, ötekileştirme…’

‘YALNIZLAŞTIRAN SİSTEME KARŞI DAYANIŞMA DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Gidecek bir yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da” paylaşımını yapan İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Sibel Ünli 4 Ocak’ta intihar etti. Sibel bu üniversitenin öğrencisiydi, sıra arkadaşımızdı. Birlikte aynı amfilerde ders gördük, aynı bahçede dolaştık, aynı kantin sırasında bekledik, eylemlerde aynı sloganı hep birlikte attık. Uzun süredir psikolojik sorunlar yaşasa da gülmeyi, şakalaşmayı hiç bırakmamıştı Sibel.

1 lira 40 kuruş bulunan öğrenci kartı, sosyal medya üzerinden yaşadığı ayrımcılıklar, yılbaşında dilediği iş bulma isteği kaldı Sibel’in ardından. Sibel ekmeği için direnen işçinin, en temel hakları için mücadele eden üniversitelilerin, şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan hayvanların yanındaydı!
Sistemin yarattığı geleceksizlik ve ayrımcılık yaşayan ilk arkadaşımız Sibel değil! Hayatlarımıza topyekün nüfuz eden ve her birimizi yalnızlaştıran sistemin etkileri, yarattığı bunalım yaşamlarımıza saldırmaya devam ediyor!
Sibel’in sıra arkadaşları, İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak hiçbir arkadaşımızın ayrımcılık, geleceksizlik, geçim sıkıntısı ve gündelik sıkıntılar nedeniyle yalnız kalmasına izin vermeyeceğiz!

Yalnızlaştıran, geleceksizleştiren sisteme karşı dayanışma demeye devam edeceğiz!

Sibel’i unutmayacağız!”

Sibel Ünli için ‘telefonunu satsaydı’ paylaşımı yapan kişi işten kovuldu