Arkadaşları Sibel’in maruz kaldıklarını anlattı: ‘Yoksulluk, zorbalık, ötekileştirme…’

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 7:49 am - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 7:49 am

Sosyal medya hesabından, “Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da” yazdıktan sonra hayatına son veren İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli‘nin arkadaşları zorbalığa ve yoksulluğa maruz kaldığını anlattı.

Kaftancıoğlu Sibel Ünli’nin ailesini ziyaret etti… Ağabey Ünli: Devletten ve sosyal kurumlardan yardım talep ettik ama…

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Türk Dili ve Edebiyatı bölümü 3. sınıf öğrencisi Sibel Ünli’nin (20) intihar etmesinin ardından konuşan arkadaşları, “Sibel’in mental sorunları vardı fakat intihar sebebi bu değildi. Asıl sebep yoksulluk ve dış görünüşü nedeniyle dışlanmasıydı. Daha önce de intihara kalkıştı biz onu ikna ettik. Çok fazla kötülükle karşılaştığını söylüyordu” dedi.

ÖTEKİLEŞTİRME, YOKSULLUK

Ünli’nin 4 yıllık arkadaşı Zeynel Çuhader, Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e konuştu. İntihar sebebinin psikolojik sorunları olmadığını anlatan Çuhader, “Biz onun arkadaşları ve dostları olarak öyle olmadığının bilincindeyiz. Sibel, sosyal, paylaşımcı bir insandı. Hayvanları çok severdi. Beşiktaşlıydı, felsefeye ilgisi vardı. Daha önce de intihara kalkıştığı bir evre olmuştu. İntihar etmemesi için ikna etmiştik. ‘Yaşamın işleyişi içerisinde çok fazla kötülükle karşılaştığını, buna dayanamadığını’ söylemişti. Görünüşü nedeniyle biraz ötekileştirilen bir insandı. Diğer yandan da yoksulluk çeken biriydi…” dedi.

‘SOKAKTA ÇORBA DAĞITIRDI’

İsmini vermek istemeyen bir arkadaşı ise “Sibel okuyup kendini geliştirmek istiyordu” dedi. Arkadaşı, şöyle devam etti:

“Sibel Sokak Lambası Derneği ile sokakta çorba dağıtıyordu. Hayata Sarıl Lokantası’nda gönüllü çalıştı. Cumartesi Anneleri’ne giderdi. İntihar ettiği gün sınavı varmış, sınavdan çıkıp öğrencilerin şu an devam ettirdiği yemekhane eylemine katılmış. Akşam Hayata Sarıl lokantasına gidiyor sonra da gidip intihar ediyor.”