İstanbul Tıp Fakültesi tartışılan makaleye inceleme başlattı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 12:26 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 12:27 pm

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı, 18 yaş altındaki çocukların cinsiyet uyum süreciyle ilgili makale hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanlığı, Yeni Şafak Gazetesi’nin gündeme getirdiği 18 yaş altındaki çocukların cinsiyet uyum süreciyle ilgili makale hakkında inceleme başlattığını açıkladı.

DHA’nın haberine göre, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden yapılan yazılı açıklamada “Basın ve sosyal medyada 18 yaş altı cinsiyet değişikliği süreçleri ile ilgili İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin yazarı olduğu makalede yer alan işlemlere ilişkin Dekanlığımız tarafından çok yönlü bir inceleme başlatılmıştır. Sürecin hukuki, akademik ve etik işleyişine ilişkin başlatılan inceleme üst düzey hassasiyetle takip edilmektedir” denildi.

Canlı | Ekrem İmamoğlu: 31 Mart’ta beraber yol yürümeye davet ediyorum

NE OLMUŞTU?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik kadrosunda yer alan 11 tıp akademisyenini, “Journal of Clinical Research in Pediatric Endocrinology” adlı uluslararası hakemli dergide “Cinsiyet Disforisi Olan Ergenlere Endokrinolojik Yaklaşım: Türkiye’de Üçüncü Basamak Bir Merkezde Pediatrik Endokrinoloji Bölümü Deneyimi” başlıklı makalede yayımlamış, makale Yeni Şafak Gazetesi tarafından akademisyenlerin fotoğrafları yayımlanarak, “Biri bu doktorları durdursun: 15-16 yaşlarındaki çocukların cinsiyetini değiştiriyorlar” başlığıyla haberleştirilmişti.

22 sağlık kurumu ise dün yaptığı yazılı açıklamada “bilimsel ve mesleki sorumluluklarını yerine getiren hekimleri hedef göstermenin suç olduğunu” belirterek “Cinsiyet ve cinsiyet kimliğine ilişkin çarpıtılmış içerikler ile yapılan bu saldırılara bilimsel kılıf oluşturma çabası sağlığa erişim hakkını engelleyecek birçok tehlike barındırmaktadır” demişti.

Dur durak bilmiyor! Benzine bir zam daha