İstanbul Taksiciler Esnaf Odası İBB’nin taksi kararını mahkemeye taşıdı

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 5:33 pm - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 5:34 pm

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi kararının iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık yaptığı temmuz ayı UKOME toplantısında, kentin ihtiyacı dikkate alınarak, 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi kararı alınmıştı. Bu karar doğrultusunda da dönüşüm talep eden esnafın başvuruları alınmaya başlanmıştı.

İBB’nin yeni taksi projesi, UKOME tarafından 8. kez reddedildi

UKOME toplantılarında hem minibüs ve dolmuşların taksiye dönüştürülmesi hem de yeni taksi plakası verilmesi projelerine karşı çıkan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, kararı Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı. UKOME kararının iptali istemiyle açılan davanın dilekçesinde, İstanbul dışında hiçbir ilde minibüs ve dolmuş gibi toplu taşıma araçlarının taksiye dönüştürülmesi yönünde karar alınmadığı anımsatıldı. Alınan kararın hukuka, kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğu iddia edildi.