İstanbul Modern’den 23 Nisan projesi

Yayın tarihi: 22 Nisan 2021 Perşembe 3:25 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2021 Perşembe 3:25 pm

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel sergisiyle çocukları doğayı düşünmeye ve sanat yoluyla renkli hayaller kurmaya davet ediyor.

İstanbul Modern, 23 Nisan’a özel ‘Sanatla Büyüyen Ağacım’ isimli projesiyle çocukların doğayla kurdukları bağı sanat yoluyla güçlendirmelerini amaçlıyor. Müzenin koleksiyon sergisi çocukları ‘doğayı işaret eden yapıtlardan ilham alarak’ doğayı düşünmeye ve sanat yoluyla ‘renkli hayaller kurmaya’ davet ediyor. ‘Sanatla Büyüyen Ağacım’ projesine dair detaylar İstanbul Modern’in web sayfasında ve sosyal medyada 23 Nisan haftası boyunca paylaşılacak. İstanbul Modern çocukların doğayla kurdukları bağı sanat yoluyla güçlendirmeleri için, sanatçıların resim, heykel, yerleştirme, fotoğraf, performans gibi üretim alanlarından yaratıcı fikirlerini paylaşacak. İstinyePark tarafından desteklenen projede yer alan Alper Aydın, Barbara Zafer Baran, Bedri Baykam, Ergin Çavuşoğlu, Kamil Fırat, Fatma Tülin; tarih boyunca sanatta doğanın en güçlü temsillerinden biri olan ağaç imgesini çocuklar için yorumluyor.

ÇOCUKLARIN ÜRETİMLERİ SERGİLENECEK

Proje süresince sanatçıların üretimlerinden yola çıkarak kendi ağaçlarını tasarlayan çocuklar çalışmalarının fotoğraflarını İstanbul Modern’in web sitesinde projeye özel hazırlanan resim galerisine yükleyecek. Çocukların sanat çalışmalarının fotoğrafları müzenin internet sitesinde 16 Mayıs 2021 tarihine kadar sergilenecek. İstinyePark ise 23-24-25 Nisan tarihlerinde ‘Sanatla Büyüyen Ağacım’ programını İstanbul Modern Eğitim ve Sosyal Projeler Bölümü yönetiminde çocuklara çevrimiçi ve ücretsiz olarak sunacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocuklar 23 Nisan’da Mudanya’yı hayalleriyle donatacak