İstanbul depremi yine gündemde! Bir uyarı da Japon uzmandan

Yayın tarihi: 25 Haziran 2023 Pazar 9:40 am - Güncelleme: 25 Haziran 2023 Pazar 9:40 am

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul Boğazı’nın girişinden güneye 20 kilometre ilerideki noktadan Silivri tarafından, Çanakkale’ye giden Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolunun tehlikeli olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi, Balıkesir’de faaliyet gösteren bir beton firmasının düzenlediği “Deprem gerçeği: Türkiye ve Japonya arasındaki farklar” konulu sempozyumun ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’un, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir kolu üzerinde bulunduğunu hatırlatan Moriwaki, Fay hattının kuzey kolunun, İstanbul Boğazı’nın girişinden güneye 20 kilometre ilerideki noktadan Silivri tarafından, Çanakkale tarafından gittiğini aktardı. Moriwaki, “Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kuzey kolu var. O kuzey kolunun bu noktasının tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kimse ne zaman olacağını söyleyemez ama bir gün gelecek bu depremi az hasarla atlatmak için hazır olmak lazım. Hep beraber devlet, hükümet, belediye, okullar ve her aile beraber hareket ederse hasarı yüzde 70 azaltabilir” diye konuştu.

Türkiye’deki fay hatlarının doğudan batıya harekete geçtiğini ifade eden Moriwaki, buna bakıldığında Marmara Bölgesi’nin risk altında olduğunu sözlerine ekledi.

Naci Görür olası İstanbul depreminde en fazla etkilenecek ilçeleri açıkladı