‘İsrail’le ticaret koca bir yalan’ diyen Akit kısıtlamayı nasıl gördü?

Yayın tarihi: 10 Nisan 2024 Çarşamba 9:27 am - Güncelleme: 10 Nisan 2024 Çarşamba 3:27 pm

Haber: ÖZLEM AKTÜRK

İsrail‘le ticaret koca bir yalan’ manşeti gündem olan Yeni Akit ihracat kısıtlaması kararını da gazete vitrininde ‘küçük’ şekilde gördü.

İstiklal Caddesi’nde İsrail ile ticaretin kesilmesi için eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu üyeleri darp edilerek gözaltına alınması sonra gelen tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı, İsrail’e yönelik ihracatı kısıtlama kararı aldı. Kısıtlama kararı inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsıyor. Bugünden itibaren geçerli olan kısıtlamanın İsrail’in Gazze’de ateşkes ilan edene ve yeterli miktarda, kesintisiz yardıma izin verinceye kadar devam edeceği belirtildi.

İsrail’le ticaret Gazze’ye yönelik saldırılar başladığından beri gündemden düşmezken, hükümet başta bu ticareti reddetmişti. Hatta AKP’ye yakın İslamcı çizgideki Yeni Akit gazetesi 8 Nisan’da ‘İsrail’le ticaret koca bir yalan’ manşetini atmıştı.

Yeni Akit gazetesi bugünkü sayısında kısıtlama kararını vitrinden (sağ alt taraf) gördü ve ‘İsrail’e ihracatta 54 ürüne kısıtlama’ başlığını tercih etti.

İşte İsrail’e ihracatta kısıtlama dışı kalan ürünler

İsrail ticaretinin ardından Erbakan’dan Erdoğan’a: Görevlerini bir an önce iade et

Kaynak: HABER MERKEZİ