İsrail uçağı indi, ülke ayağa kalktı! Yolcuları linç etmek istediler… 60 kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 8:41 am - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 12:08 pm

Rusya’ya bağlı özerk Dağıstan Cumhuriyeti’nin başkenti Mahaçkale’ye bir uçak indiğini ve uçakta İsraillilerin olduğunu öğrenen kalabalık havalimanını bastı. Bakanlık tarafından yapılan açılamada 60 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Mahaçkale Havalimanı’nda İsrail’den gelen bir uçak olduğunu öğrenen protestocular ellerinde Filsiitn bayraklarıyla havalimanını bastı. 1çıkan olaylar sonrasında havalimanı uçuşa kapatıldı. Havalimanını basan kalabalık İsraillilerin ülkeye alınmamasını ve geri gönderilmesini istedi.

Güvenlik bariyerlerini aşarak piste ulaşan göstericiler, uçaktan inen yolcuları aradı. Havalimanına çok sayıda polis gönderilirken, çıkan arbede sırasında havalimanının bazı camları ve kapıları kırıldı.

HAVALİMANI KAPATILDI

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Mahaçkale Havalimanı’nın çıkan olaylar nedeniyle uçuşa kapatıldığını ve “durum normalleşene kadar” kapalı kalacağını duyurdu. İsrail’den gelen uçak ve yolcuların durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rusya İçişleri Bakanlığı, durumu çözüme kavuşturmak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

İsrail Gazze’de 12 bin kişinin sığındığı hastaneyi bombalamakla tehdit etti

(İHA)