İsrail Büyükelçiliği’nden Türk basınına tepki! “İsrail ve Türkiye omuz omuza durmalı”

Yayın tarihi: 7 Ekim 2023 Cumartesi 7:03 pm - Güncelleme: 7 Ekim 2023 Cumartesi 7:08 pm

Hamas’ın İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ isimli saldırısının ardından İsrail savaş durumu ilan etti. Yaşanan gelişmeler sonrası İsrail Türkiye Büyükelçiliği, Türk basınına ‘taraflı yayıncılık’ yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Hamas, bugün sabah saatlerinde İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ isminin verildiği bir operasyon başlattı. Saldırıda çok sayıda İsrail vatandaşı hayatını kaybederken, yüzlerce İsrailli ise yaralandı.

İsrail Türkiye Büyükelçiliği, saldırı sonrası Türkiye’de yapılan haberlere tepki gösterdi. Haberlerin ‘taraflı’ olduğu eleştirisi yapılırken, “teröre hiçbir koşulda destek verilmemelidir” denildi.

Büyükelçiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“İsrailliler hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybederken ve işkenceye uğrarken, Türkiye’de bazı basın-yayın organlarının ve siyasetçilerin yalan haber yayması kabul edilemez.

Daha açık söylemek gerekirse; bugün yaşananlar, İsrail’in herhangi bir hareketi ile ilişkisi olmayan, bir cevap niteliği taşımayan, Hamas tarafından önceden planlanmış terör saldırılarıdır.

Çok uzun süredir terörle mücade etmiş olan iki ülke olarak, İsrail ve Türkiye bu terör eylemlerine karşı omuz omuza durmalı, teröre hiçbir koşulda destek verilmemelidir.”

Dışişleri’nden İsrail ve Filistin açıklaması: Elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız