İsmail Çataklı göç politikasını eleştirenleri hedef aldı! ‘Kadrolu fitneci ve provokatörler’

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:29 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:35 pm

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ ile bir süre önce polemiğe giren İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AKP’nin yanlış göç politikasını eleştirenleri hedef aldı. Çataklı’ya göre eleştiri yapanlar “fitneci” ve “provokatör.”

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu’nda “Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı”nda konuştu. Çataklı, ülkesine geri dönen Suriyeli sığınmacı sayısının 514 bin 358’e ulaştığını belirterek, “Bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı ise 3 milyon 652 bin 633 kişidir” iddiasında bulundu. Çataklı, 25  bin 781 kaçak göçmen ve 570 organizatörün de yakalandığını açıkladı.

“SİYASİ İKBALLERİ İÇİN GÖÇ MESELESİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR”

Uluslararası kurumların göç konusunda Türkiye’yi takdir ettiğini belirten Bakanlık Sözcüsü, “Türkiye’nin coğrafi konumu itibarıyla doğal olarak karşı karşıya kaldığı konunun amiyane tabirle kadrolu fitneci ve provokatörle tarafından istismar edildiğini görüyoruz” dedi.

Daha önce Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile polemiğe giren Çataklı, ” Bütün siyasi ikbalini göç meselesinin istismarı için kurgulamış siyasetçiler var günümüzde. Daha önceki toplantılarımızda bu mahfillerin yalan yanlış bir takım iddialarına bu toplantıda tek tek yanıt vermeyi düşünmüyorum. Biz yalanlamaktan usandık ama onlar üretmekten usanmadılar” dedi.

Özdağ’dan Çataklı’ya: Aktif terör kodu olanları ne karşılığında geri aldın?