İskeçe Milletvekili canlı yayında tehdit edildi! Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan’a çağrı

Yayın tarihi: 16 Eylül 2022 Cuma 10:25 am - Güncelleme: 16 Eylül 2022 Cuma 10:25 am

Dışişleri Bakanlığı’ndan İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in katıldığı bir televizyon programında telefona bağlanan bir kişi tarafından tehdit edilmesi üzerine açıklama yaptı. Bakanlıktan yağılan açıklamada Yunanistan’a çağrı yapılarak, “Bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz” denildi.

Yunanistan’da İskeçe Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek, Panos Papadopoulos’un “Açık hat” programına telefonla bağlanan bir vatandaş tarafından canlı yayında ölümle tehdit edildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin açıklama yapılarak, “Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz.’ ifadesi kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ‘Tüm tehditlere ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz.’ denildi.

 

Yunanistan ABD desteğiyle modernize edilen iki F-16’yı teslim aldı