IŞİD kafası! Eda Erdem üzerinden parmak kırma tehdidi

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2021 Pazartesi 5:14 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 4:22 pm

Sosyal medyada bir kullanıcı Kadın Voleybol A Milli Takım kaptanı Eda Erdem üzerinden gazeteci yazar Ümit Kıvanç’ı tehdit etti

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu ilk maçında, büyük bir başarıyla imza atarak son olimpiyat şampiyonu Çin’i dün 3-0 mağlup etti ve Türkiye’yi sevince boğdu…

TEPKİ ÇEKEN MESAJ

Kadınların başarısının ardından Diyanet tarafından kadınlara yönelik sözleri nedeniyle işine son verilen İlahiyatçı İhsan Şenocak‘ın “İslamın kızı! Sen oyun alanlarının değil, imanın, iffetin, ahlakın, hayanın, edebin sutanısın; sen ‘burnunu göstermekten utanan’ anaların evladısın. Ekranlara ve sakallı ağabeylerinin popüler kültürün kurbanlarına ‘sultan’ demesine aldanmayasın! Umudumuz da, duamız da sensin!” mesajı tepki çekti.

Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı’nı hedef alan İhsan Şenocak’a tepki yağdı

“ÖBÜR PARMAK SAYIN”

Gazeteci yazar Ümit Kıvanç Eda Erdem’in fotoğrafını paylaşarak ‘siz onu öbür parmak sayın’ diyerek İhsan Şenocak’a cevap verdi.

DESTEK ÇIKANLAR

İhsan Şenocak’a “Yalnız Değildir” etiketiyle “İhsan Hoca hakkı söylüyor” notunu paylaşan Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün ardından kadın sporcular tehditlerin hedefi oldu.

TEHDİTLERE DÖNDÜ

Son tehdit ise Ömer Faruk Altay adlı bir twitter kullanıcısından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın telefonla arayarak tebrik ettiği ay-yıldızlı ekibin kaptanı Eda Erdem’e yöneldi. Erdem mesajda “Bir gün bir yerlerde parmakları kırık vaziyette bulunursa sebebi kendisidir” ifadeleriyle hedef gösterildi.

KENDİSİNİ SAVUNDU

Ömer Faruk Altay adlı hesabın sahibi sonradan yaptığı paylaşımda “okuduğunu anla önce. eğer bir tehdit varsa, fotoğraftaki kadına değil, müslümanlara alenen hareket eden o herife.” dedi.

İhsan Şenocak’tan kız çocuklarını üniversiteye yollayan babalara skandal sözler