İrfan Can Kahveci’nin cezası belli oldu

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 12:10 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 12:10 pm

Spor Toto Süper Lig’in 32.haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe arsında oynanan maçta kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci’ye iki maç ceza verildi.

Süper Lig’de zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe, 32. haftada zorlu Sivasspor deplasmanından 3-1’lik zaferle ayrılmayı başardı. Sarı-Lacivertliler, derbide Beşiktaş’a kaybeden lider Galatasaray’la arasındaki farkı 3’e indirirken, moral depoladı. Ligde en son Beşiktaş’a sahasında 4-2 yenildikten sonra mağlubiyet yüzü görmeyen Kanarya, kritik Sivas zaferiyle deplasmanda üst üste 5. galibiyetini alırken, dış sahadaki yenilmezlik serisini 9’a (8 galibiyet, 1 beraberlik) çıkardı. Kanarya, 45+2’den sonraki bölümünü İrfan Can Kahveci’nin atılması sonrası 10 kişi oynarken milli oyuncu ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

İRFAN CAN TAKIMINI 10 KİŞİ BIRAKMIŞTI

Sivas deplasmanında ilk 11’de görev yapan İrfan Can Kahveci, Ferdi Kadıoğlu’nun attığı ilk golde asisti yaptı ama karşılaşmanın ilk devresinin son anlarında Samu Saiz’e yaptığı faul sonrası yapılan VAR incelemesiyle oyundan atıldı. İlk başta sarı kart gören ve inceleme sonrası direkt kırmızıyla oyundan atılan İrfan Can kurallar gereği en az iki maç men cezası alacak. Tecrübeli futbolcu eğer iki maç alırsa cezalarını önce kupadaki Sivas ve daha sonra ligdeki Giresunspor karşılaşmalarında çekecek. Kanarya, bu iki mücadelenin ardından ise sahasında Trabzonspor ile ligde karşı karşıya gelecek.