İranlı kadınlar birbirlerine destek oluyor! “İran bu neslin birliğinden korkuyor”

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 12:36 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 12:41 pm

İran’da Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan ‘özgürlük protestoları’ devam ediyor. İranlı Gazeteci Masih Alinejad, birbirlerine destek veren İranlı genç kızların videosunu “İran İslam Cumhuriyeti erkek ve kızları 7 yaşından itibaren ayırdı. Bu neslin birliğinden korkuyor” notuyla paylaştı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini‘nin Ahlak Polisi tarafından tutuklandıktan günler sonra ölmesinin ardından ülkede başlayan protestolar devam ediyor. Protestolarda en az 2012 kişinin öldüğü konuşulurken binlerce kişi de gözaltına alındı.

İran hükümeti ise yaptığı açıklamalarla ‘göz korkutma’ çalışmaları yapıyor. İran‘ın dini lideri Ayettullah Ali Hamaney protestolardan ‘dış güçler’i sorumlu tutarken özgürlük için sokağa dökülen İranlıları ‘ajan’ olmakla suçladı. Ardından İran hükümeti tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınanların yargılanana kadar serbest bırakılmayacağı, aynı zamanda ‘sert ve caydırıcı cezalar’ verileceği bildirildi.

“ÇOK YAKINDA BU KARE DAHA GÜZEL OLACAK”

İran halkı ise hükümetin açıklamalarına rağmen direnmekten vazgeçmedi. Bugün, İranlı gazeteci ve aktivist Masih Alinejad sosyal medya hesabı üzerinden kol kola yürüyen İranlı genç kızların videosunu paylaşarak şu notu düştü:

“Çok yakında bu kare daha güzel olacak ve dünyanın tüm normal ülkeleri gibi İran’ın kız ve erkek çocukları omuz omuza protesto gösterileri yapıp hüznü paylaşacaklar. İslam Cumhuriyeti erkek ve kızları 7 yaşından itibaren ayırdı. Bu neslin birliğinden korkuyor.”

İranlı oyuncu ülkedeki protestolara destek için soyundu