İran’dan türban baskısını arttırma açıklaması

Yayın tarihi: 5 Aralık 2022 Pazartesi 11:25 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2022 Pazartesi 11:25 pm

İran Meclisi Kültür Komisyonu Üyesi Hüseyin Celali, “Başörtüsüne uymamanın cezasını artıracağız. Bundan geri adım atmak İslam Cumhuriyeti’nden geri adım atmak anlamına gelir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nde 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin türban dayatmasına uymadığı iddiasıyla “Ahlak Polisi” tarafından gözaltına alınmasından sonra hayatını kaybetmesiyle başlayan şeriat karşıtı direniş sürerken hükümet baskıyı arttırma hazırlığında.

Asriran isimli haber sitesinde yer alan habere göre İran Meclisi Kültür Komisyonu Üyesi Hüseyin Celali, türban dayatmasını düzenleyen yasa düzenlemesine uymayanlara yönelik cezanın arttırılacağını söyledi.

“BAŞÖRTÜSÜNDEN GERİ ADIM ATMAK İSLAM CUMHURİYETİ’NDEN GERİ ADIM ATMAKTIR”

Protestoları “isyan” olarak niteleyen Hüseyin Celali, “Şu an isyan hareketi kontrol altına alındı. Fakat isyancılar bu sefer de başka bir uygulamaya geçtiler. Taraftarlarına ‘gidin başörtünüzü açın ki hedefimize ulaşalım’ diyorlar. Bu (pasif eylem) sokak gösterilerinden daha tehlikesiz değil. Başörtüsüne uymamanın cezasını artıracağız. Başörtüsü kuralından geri adım atmamız mümkün değil. Bundan geri adım atmak İslam Cumhuriyeti’nden geri adım atmak anlamına gelir. İçişleri Bakanlığı ve yargı makamlarıyla koordinasyon halindeyiz” dedi.

İran devlet televizyonundan ‘ahlak polisi kapatıldı’ iddialarına açıklama