İran: Hamas’tan olumlu söz aldık

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 1:29 pm - Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi 1:29 pm

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail vatandaşı olmayan rehinelerin serbest bırakılması için Hamas‘la görüştüklerini ve ‘olumlu söz aldıklarını’ söyledi. 

İran’ın resmi ajansı IRNA’ya göre İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail vatandaşı olmayan rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin Hamas ile görüştüklerini söyledi.

Haftalık basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtlayan Kenani “Esirler arasında vatandaşları bulunan bazı ülkelerin talepleri üzerine İsrail vatandaşı olmayan ve çatışmaya taraf olmayan esirler hakkında İran ile Hamas görüştü. Hamas’tan olumlu söz aldık” dedi.

Hamas’tan Hizbullah’a sitem, Mahmud Abbas’a suçlama

‘NASRALLAH’IN KONUŞMASINI BEKLİYORUM’

Hizbullah’ın savaşa müdahil olma ihtimaline ilişkin bir soru üzerine Kenani, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın cuma günü yapması beklenen konuşmaya işaret ederek, “Ben de Nasrallah’ın konuşmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’YE: ‘NE EKERSENİZ ONU BİÇERSİNİZ’

İranlı Sözcü, ABD’nin Irak’taki üslerine yönelik saldırılara ilişkin ise “Bazı ülkeler kayıtsız şartsız Siyonist rejime destek veriyorlar. Bölgede gerilimi desteklemek tepkilere yol açar. Ne ekerseniz onu biçersiniz” diye konuştu.

İsrail ordusu, Suriye ve Lübnan’ı vurdu