İran-BAE maçı tepki çekti Filistin üçüncülükle turladı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2024 Çarşamba 1:40 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2024 Çarşamba 1:44 pm

Asya Kupası’nda İran, BAE’yi 2-1 yendi. Filistin ise Hong Kong’u 3-0 mağlup etti. BAE averajla grup ikincisi olurken, Filistin en iyi grup üçüncüsü olarak turladı. Bu arada İran-BAE maçı da tepkilere neden oldu.

Katar’da düzenlenen 2024 Asya Kupası’nın C Grubu’nda oynanan ve Filistin’in de bulunduğu grubunun ikincisinin belirleyecek İran-Birleşik Arap Emirlikleri maçı sosyal medyada tepki çekti.

Karşılaşma 2-0’lık skorla devam ederken 81. dakikada İran’ın attığı gol VAR’dan döndü. 13 dakika uzatma verilen maçta BAE 90+3’te skoru 2-1’e getirdi. Geri kalan dakikalarda başka gol çıkmazken, sosyal medyada futbolseverler “Oyuncular sahada zaman geçiriyorlar” eleştirilerinde bulundu.

Grubun diğer mücadelesinde Filistin, Hong Kong’u Oday Dabbagh (2) ve Zaid Qunbar’ın golleriyle 3-0 yenerek turnuva tarihindeki ilk galibiyetini elde etti.

İran-BAE maçında açılan Filistin bayrakları

3 maçını da kazanan 9 puanlı İran ile 4 puanla ikinci sırada yer alan Birleşik Arap Emirlikleri, son 16 turuna çıktı. Puanını 4’e çıkaran ve en iyi grup üçüncüleri arasında yer alan Filistin, tarihinde ilk kez son 16 takım arasına kaldı. Hong Kong ise turnuvayı puansız kapadı.

 

 

Kaynak: TELE1