iPhone kullanıcıları Apple ürünlerine sadık kalıyorlar

Yayın tarihi: 27 Ocak 2023 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 26 Ocak 2023 Perşembe 1:08 pm

Yapılan araştırmalar iPhone kullananların bir daha başka bir telefon kullanmak istemediğini ortaya çıkardı. Böylece en sadık müşteri kitlesine sahip markanın Apple olduğu da bir kez daha ispatlanmış oldu.

iPhone kullanıcıları tekrardan iPhone almayı düşünüyor. Akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerden biri olan Apple yeni nesil iPhone modellerini kısa süre önce tanıtmıştı. Apple tarafından tanıtılan modeller arasında iPhone 14, iPhone 14 Plus, İPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max vardı.

 

iPhone

Bu modeller özellikle ABD’de çok büyük ilgi gördü. Tabi ki ABD ile diğer ülkelerdeki satış birim fiyatı aynı olmadığı için bu durum normal diyebiliriz.

Peki iPhone kullananlar, bu deneyimden memnun kalıyor mu?

 

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre iPhone kullananların yüzde 90’ından fazlası önümüzdeki süreçte iPhone’dan başka bir telefon kullanmayacağını söylüyor. Diğer markalara bakıldığında Apple’ın müşteri sadakatinin çok daha üst seviye olduğunu söyleyebiliriz. Keza aynı soru Samsung kullananlara sorulduğunda sonuç yüzde 70’in biraz altında çıkmış. Apple ve Samsung’u LG ile Motorola takip ediyor. Tabi ki artık LG’nin bu pazarda yer almadığını da hatırlatmak gerekiyor.

 

Elbette Apple’ın müşteri sadakatinde bu kadar önde olmasında iOS’in büyük bir payı var. Çünkü genel olarak iOS kullanıcıları, Android’e geçişe pek sıcak bakmıyorlar. Lakin Android tarafında çok fazla alternatif olduğu için kullanıcılar zamanla farklı markalara yönelebiliyorlar.

En çok izlenen Netflix içerikleri açıklandı