iPhone 15 Pro Max Periskop kamerayla gelmesi muhtemel

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2023 Perşembe 11:02 am

Daha önce ortaya çıkan söylentilerde iPhone 15 Pro Max’in yeni bir periskop kamerayla geleceği söyleniyordu. Şimdi bu iddiaları tekrardan doğrulayan taze bir rapor paylaşıldı.

iPhone 15 serisinin tanıtılmasına az süre kalmışken, dedikodular da sıklaşmaya başladı. Hatırlarsanız daha önce sizlere iPhone 15 Pro Max‘te yeni bir periskop kameranın yer alabileceğine dair iddiaları aktarmıştık. İşte bu söylentileri bir kere daha onaylayan yeni dedikodu ortaya çıktı. Sanayi kaynaklarına dayandırılan rapora göre iPhone 15 Pro Max’te 6x yakınlaştırma özelliğine periskop kamera kullanılacak. Ancak bunun dışında ne kamera ne de telefonun geri kalan özellikleri hakkında başka bir detay bulunmuyor. Periskop kamerayla ilgili iddialar sadece iPhone 15 Pro Max’le sınırlı değil, çünkü bu kameranın iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’te standart olarak yer alacağı söyleniyor.

iPhone 15 Pro Max

 

Bununla birlikte iPhone 15 Pro Max’in, iPhone 14 Pro Max’e ve tahmin edilenlere göre daha pahalı olması bekleniyor. Teknoloji analisti Jeff Pu geçtiğimiz günlerde yayınladığı öngörü raporunda yeni Pro Max’in yüksek fiyatla geleceğini belirtti. Fakat ilk defa Pro Max’i ayrı olarak vurguladı. Jeff Pu, yüksek fiyatın nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

İlginizi çekebilir: Apple ‘Ultra’ ismini ilk olarak iPhone 16 serisinde kullanacak

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C bulunacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Apple ‘Apple GPT’ ile ‘ChatGPT’ye rakip olacak