iPhone 13 tasarımı nasıl olacak?

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2021 Pazar 12:52 pm

Apple’ın bu yıl içerisinde tanıtacağı yeni iPhone serisi için geri sayım devam ediyor. Peki iPhone 13 tasarımı nasıl olacak? İşte bu sorunun yanıtı.

Günümüzde pek çok akıllı telefon modelinin birbirine benzediğini söyleyebiliriz. Özellikle tam ekran tasarımına geçildikten sonra hemen hemen bütün marka ve modeldeki cihazlar birbirini anımsatmaya başladı.

Üst segment cihazlarda kullanılan absürt kamera tasarımları ortaya bazı farkların çıkmasını sağlıyor. Lakin orta segment cihazların arasındaki farklı yok denecek kadar az diyebiliriz.

Aynı durum Apple modelleri için de geçerli. Cupertino merkezli şirket 2017 yılından bu yana aynı tasarım dilinde ısrarcı. Yılardır çentiğin küçüleceğine dair bir beklenti var fakat o da gerçekleşmiş değil.

iPhone 13

Fakat bu yıl çıkacak olan iPhone modelleri ile tasarım çizgisinin az da değişeceğini söyleyebiliriz. Bu değişim ile birlikte iPhone 13‘ün daha küçük bir çentiğe kavuşacağını söylemek mümkün. Keza Apple’ın FaceID yongasını küçültmek için çalışmalar yürüttüğü ve bunu da başardığı iddia ediliyor.

Aslında Apple’ın bu kadar büyük bir çentiği çok öncesinde değiştirmesi gerekiyordu. Fakat ne yapsak satılıyor kafasında olan Tim Cook bunun yerine klasik telefon özelliklerine yoğunlaştı.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Apple’ın önümüzdeki süreçte satışa sunacağı iPhone 13’te stok sıkıntısı yaşaması muhtemel görünüyor. Bu da yeni iPhone modellerinin ülkemizde gecikmeli olarak satışa sunulmasına neden olabilir.

Oppo Reno6 TENAA’da ortaya çıktı