iPadOS 17: Kişiselleştirme seçenekleri ve çok yönlülük ile fark yaratacak

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 8:30 am - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 8:02 am

iPadOS 17 ; yeni bir tasarıma sahip Kilit Ekranı ve interaktif araç takımları, PDF’lerde ve Notlar’da yeni akıllı özellikler, Mesajlar, FaceTime ve Safari’de yapılan güncellemeler ve yepyeni Sağlık uygulamasıyla geliyor.

Formlardaki alanları akıllı bir şekilde tanımlayıp dolduran Otomatik Doldurma özelliği sayesinde PDF’lerle çalışmak daha kolay. Notlar ise PDF belgelerini işaretlemek ve bunların üzerinde ortak çalışmak için yepyeni bir deneyim sunuyor. Mesajlar, yeni çıkartmalar deneyimini de kapsayan önemli güncellemelerle geliyor.

Üstelik kullanıcılar şimdi görüntülü ve sesli FaceTime mesajları bırakabiliyor. Sağlık uygulaması şimdi interaktif grafiklerle iPad’e geliyor. HealthKit ise geliştiricilerin iPad ekranı için tasarlanmış yenilikçi deneyimler yaratmalarına imkan tanıyor. Bugünden itibaren geliştirici beta sürümüyle sunulan iPadOS 17, bu sonbaharda ücretsiz yazılım güncellemesi olarak kullanıcılarla buluşacak.

iPadOS 17

Göz Alıcı Kilit Ekranı Deneyimi

Kullanıcılar şimdi iPad ekranının tüm avantajlarından yararlanarak Kilit Ekranı’nı özelleştirip daha kişisel, pratik ve göz alıcı hale getirebiliyor. Yeni ve zengin fotoğraf özellikleri, kullanıcıların favori görsellerini Kilit Ekranı’na yerleştirmelerine ve yepyeni biçimlerde stilize etmelerine imkan veriyor.

Kullanıcılar kişisel arşivlerindeki bir fotoğrafı tercih edebiliyor, bir grup fotoğrafı gün boyunca karışık sırayla dinamik bir şekilde görüntüleyebiliyor veya iPad’i her uyandırdıklarında akıcı bir ağır çekim efektiyle görüntülenen bir Live Photo kullanabiliyor.

Kullanıcılar Kilit Ekranı galerisinden iPad’in geniş tuvalinde mükemmel görünecek duvar kağıtları seçebiliyor, etkileyici font stilleri ve renkler arasından seçim yaparak tarih ve saatin görünümünü özelleştirebiliyor veya favori emoji ve renk kombinasyonlarıyla benzersiz tasarımlar yaratabiliyor.

iPadOS 17

En Güçlü Araç Takımları

iPadOS 17’de interaktif hale gelen araç takımları, kullanıcıların işleri tek dokunuşla halletmelerine imkan tanıyor. Örneğin kullanıcılar araç takımlarını kullanarak ışıkları yakabiliyor, şarkı çalabiliyor veya anımsatıcıları anında tamamlandı olarak işaretleyebiliyor. WidgetKit’te yapılan güncellemeler sayesinde geliştiriciler araç takımlarını interaktif olacak şekilde geliştirebiliyor.

İnteraktif araç takımları şimdi Kilit Ekranı ve Ana Ekran’da da kullanılabiliyor. Böylece işlem yapmak ve yararlı bilgilere bir bakışta ulaşmak daha da kolay hale geliyor. Kilit Ekranı’nda araç takımları, okunabilirliği optimize etmek için adaptif renk tonları sayesinde duvar kağıdıyla kusursuz bir uyum sağlıyor.

iPadOS 17

PDF’lerle Çalışmak

PDF’lere bilgi girmek şimdi her zamankinden daha kolay. iPadOS 17, yapay öğrenme teknolojisinden yararlanarak PDF’lerdeki alanları tanımlayabiliyor. Böylece kullanıcılar Kişiler’deki adlar, adresler ve mail adresleri gibi detayları hızla ekleyebiliyor.

iPadOS 17

Yeni Bir PDF Deneyimi

Notlar uygulamasında yapılan kapsamlı güncelleme kullanıcılara PDF’leri düzenlemek, okumak, PDF’lere not eklemek ve PDF’ler üzerinde ortak çalışmak için yeni yollar sunuyor. iPadOS 17’de PDF belgeleri tam genişlikte gösteriliyor. Böylece sayfalar arasında gezinmek, hızlı notlar eklemek veya Apple Pencil ile doğrudan belgenin üzerine çizim yapmak kolaylaşıyor. Kullanıcılar şimdi PDF’leri ve taranmış belgeleri doğrudan notun içinden gözden geçirip işaretleyebiliyor. Canlı ortak çalışma sayesinde ise kullanıcıların başkalarıyla paylaştığı notlarda yapılan güncellemeler gerçek zamanlı olarak gösteriliyor.

iPadOS 17

Mesajlar Şimdi Daha İnteraktif

Mesajlar, emoji çıkartmalarını da kapsayan çıkartmalar deneyimi de dahil olmak üzere iletişim kurmak için yeni yollar sunuyor ve kullanıcılara süjeyi arka plandan kaldırarak kendi fotoğraflarından Live Sticker’lar oluşturma olanağı sağlıyor. Kullanıcılar Live Sticker’lara sohbetleri canlandırmaya yardımcı olan efektler de ekleyebiliyor. Klavyeden ulaşılabilen yeni bir çekmece, kullanıcının çıkartmalarını tek bir yerde toplayarak iPadOS’in tamamında erişim kolaylığı sunuyor.

Yeni Mesajlar uygulamasında, kullanıcıların en sık kullandıkları iMessage uygulamalarına kolay erişim için basit bir dokunuşla görüntülenen genişletilebilir bir menü bulunuyor. Arama deneyimi; kullanıcıların tam olarak aradıklarını bulmaları için daha fazla detay sağlayan kişiler, anahtar kelimeler ve içerik türleri gibi filtrelerle geliştirildi. Kullanıcılar etkin bir grup sohbetinde en son okudukları mesaja kolayca atlayabiliyor. Mesajlar şimdi mesaj balonunu kaydırarak daha da kolay ve hızlı bir şekilde satır içinde cevaplanabiliyor.

Sesli mesajlar otomatik olarak metne dönüştürülüyor. Böylece kullanıcılar sesli mesajları o anda okuyabiliyor veya daha sonra dinleyebiliyor. Kullanıcıların Mesajlar üzerinden paylaştıkları konumlar, paylaşım oturumu sonlanana kadar sohbette canlı olarak gösteriliyor.

iPadOS 17

FaceTime ile İletişim Kurmanın Daha Etkileyici Yolları

FaceTime’da kullanıcılar cevaplanmayan aramalarda sesli veya görüntülü mesajlar bırakabiliyor.

FaceTime aramaları kalpler, balonlar, havai fişekler, lazer ışınları ve yağmur gibi çeşitli Tepkiler ile daha da etkileyici hale geliyor. Yeni efektler basit hareketlerle etkinleştirilebiliyor ve üçüncü taraf görüntülü arama uygulamalarında da kullanılabiliyor.

Poco F5 inceleme: Hangisini almalıyım? Poco F5 mi, Poco F5 Pro mu?