iPad Pro’yu bu sonbaharda piyasaya sürecek

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 2:37 pm

Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Apple için yeni planları duyurdu. Şirketin yeni nesil iPad Pro’yu bu sonbaharda piyasaya sürmesi bekleniyor.

Gurman, en son Power On haber bülteninde, yeni tabletin MagSafe endüktif şarj özelliğine sahip olacağını duyurdu. Apple uzun süredir söylentilerde yer alan ancak henüz duyurulmamış M2 yongasını kullanacak. Ayrıca 9to5Mac’in önceki bir raporunu destekleyen nitelikte bir ürün olacağı tahmin ediliyor.

iPad Pro

 

Şirketin en son donanım etkinliği itibariyle, iPad Air ve iPad Pro’nun her ikisi de M1 yongalarına sahip. Şirket, iPad Pro’yu en son 2021’de 5G ve Thunderbolt bağlantısını ve ilk nesil Apple Silicon çip üzerinde sistemini eklemek için güncelledi. İPad Pro, şirketin şimdi ikonik uçtan uca ekranını sunmak için tableti yenilediği 2018’den beri aşağı yukarı aynı tasarıma sahip. O zamandan beri Apple, iPad mini ve yukarıda bahsedilen iPad Air dahil olmak üzere diğer tabletlerinin çoğuna bu tasarımı kullandı. M2 ile ilgili ayrıntılar çok net değil ancak geçen Nisan itibariyle üretime geçtiği bildirildi. Çoğu rapor, M2’nin TSMC’nin yeni 4 nanometre üretim süreci sayesinde daha hızlı ve daha verimli olurken, öncekiyle aynı sekiz çekirdekli CPU düzenine sahip olacağını öne sürüyor. Apple ayrıca yeni iPhone SE 3’ten de beklenen verimi alamadığını, satışların fazlasıyla düşük olduğunu duyurdu.

Yeni Windows güncellemesi büyük bir probleme neden oluyor