iPad Pro’ya rakip geliyor : Xiaomi Pad 6

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 1:21 pm

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı iddia edilen yeni tablet modeli, özellikle ekran boyutuyla dizüstü bilgisayarlara ciddi bir rakip olabilir.

Teknoloji dünyasının en önemli markalarından biri olan Xiaomi, son zamanlarda daha çok akıllı telefon sektörüne yöneldiği için, başta tablet piyasası olmak üzere birçok alanı fazlasıyla boşlamıştı. Bununla birlikte özellikle son zamanlarda kullanıcıların tablet taleplerinin arttığını gören Çinli şirket, Pad 5 serisiyle yeniden sektöre dönüş yapmış ve satış rakamlarıyla da bu kararının ne kadar doğru olduğunu anlamıştı.

 

İşte şimdilerde Pad 6 serisi üzerinde çalışan Xiaomi’nin farklı ekran boyutlarına sahip tablet modelleri üzerinde çalıştığı görülüyor. Şirkete yakın kaynaklardan servis edilen bilgilere göre, biri 12,6 diğer ise 14 inç olan iki farklı modeli test eden Xiaomi’nin bunlardan birini mi yoksa her ikisini de mi satışa sunacağı büyük merak konusu oldu.

 

Xiaomi Pad 6

Öte yandan Xiaomi’nin 14 inçlik tableti pazara sürmesi halinde, bunun Çinli şirket tarafından o zamana kadar satışa sunulmuş en büyük ve muhtemelen de en pahalı tablet olacağı kesin. Ancak bu tabletin çok satması ve dizüstü bilgisayarlara rakip olabilmesi için sadece büyük ekrana sahip olması yetmeyecektir.

 

Başta güçlü bir yonga seti ve üst düzey bir ekranla harmanlanması gereken bu tabletin gerçekte nasıl özelliklere sahip olduğu ise şimdilik bilinmiyor. Bununla birlikte, söylentilerin çıkmaya başlaması tabletin tanıtım tarihinin de uzak olmadığının bir göstergesi.

Apple patent kabusu ile boğuşuyor