iOS 18 yapay zeka özellikleriyle isminden söz ettirecek

Yayın tarihi: 19 Şubat 2024 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 18 Şubat 2024 Pazar 12:56 pm

Kaynaklar Siri’de köklü değişikliklerin olacağını ve sesli asistanın tüketiciler tarafından eskisine nazaran daha çok kullanılacağını ileri sürdü.

Daha önceden farklı bir raporda Apple’ın Siri’ye büyük dil modeli (LLM/Large Language Model) eklemeyi planladığından söz edilmişti. Weibo’da ortaya çıkan iddialar bir anlamda Apple ve LLM planlarını da doğruluyor.

Yeni söylentide iOS 18’in Apple’ın en büyük güncellemelerinden biri olacağı vurgulanırken, önemli tasarımsal değişiklikler yapılacağı da ileri sürüldü.

ios 18

İlginizi çekebilir: Ekranlı HomePod Bu Sene Satışa Çıkabilir

iOS 18’de Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği ve bu yüzden araştırmalar yaptığı belirtiliyor.

Geçen gün sizlerle paylaştığımız bir haberde iPhone 16’larda kullanılacak A18 işlemcisinde daha fazla çekirdek içeren gelişmiş Neural Engine’ın olacağından söz etmiştik. Gelişmiş Neural Engine yapay zeka/makine öğrenimi özellikleri için daha yüksek performans sunmayı sağlayacak.

Foxconn, Apple‘ın yapay zeka uygulamalarını test etmesi için özel sunucular üretmeye hazırlanıyor. Sunucular, Cupertino’lu firmanın üretimi Çin dışına taşımak istemesinden dolayı Vietnam’da üretilecek. Foxconn zaten yapay zeka servisleri için Amazon, OpenAI ve Nvidia için sunucu üretiyor, ayrıca Apple’ın veri merkezi sunucularının da bir numaralı tedarikçisi.

Samsung Apple Karşı Gizli Ekip Kurdu

Kaynak: TELE1