iOS 17.3 , Hırsızlarının Hayatını Zorlaştıracak

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 3:43 pm

Apple, hırsızların çalıntı bir telefon ve şifreyle yapabileceklerini sınırlayan, Çalıntı Cihaz Koruması adı verilen yeni bir iPhone özelliği ekliyor.

Çalınan Cihaz Koruması, halka açık yerlerde kullanıcıların cihazı çalmadan önce şifrelerini girmelerini izleyen iPhone hırsızları arasında yaygın bir uygulamayı ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Bu gibi durumlarda kötü niyetli kişi, mağdurun herhangi bir şey yapmadan önce  Apple Kimliği parolasını sıfırlayabilir, Bul’u kapatabilir, bir kurtarma anahtarı ekleyebilir ve telefonu yeniden satış için fabrika ayarlarına sıfırlayabilir.

 iOS 17.3

 

Örneğin, Çalınan Cihaz Koruması açık olmadığında, şifrenizi bilen bir iPhone hırsızı bunu kullanarak Apple ID şifrenizi değiştirebilir ve sizi cihazınıza kilitleyebilir. Kötü niyetli kişi  yeni bir kullanıcı için, Bul özelliğini kapatabilir ve telefonu sıfırlayabilir. Hırsız daha sonra kilitli olmayan bu telefonu çok daha yüksek bir değerle satabilir.

İlginizi çekebilir: iOS 14 Public Beta 6 yayınlandı! Final sürüm gibi stabil!

Ancak Çalınan Cihaz Koruması özelliği açıkken, kullanıcı herhangi bir yerden uzaktaki telefona, Face ID veya Touch ID taraması isteyebilir.  Ayrıca cihazdaki Apple ID şifresini değiştirmeden önce bir saatlik bir gecikme oluşturabilir. Bir saatten sonra da iPhone’dan Apple Kimliği şifresini değiştirmeden önce  Yüz Kimliği veya Dokunmatik Kimlik Taraması talep edebilir. Bu özellikler hırsızlar için iPhonu kullamılmaz hale getirdiği gibi hırsızın işini de ciddi anlamda zorlaştırabilir.

Bilgi güvenliği ihlalleri büyük zarara neden oluyor

Kaynak: TELE1