iOS 16 mesajlar güncellemesi ile tepki toplayabilir

Yayın tarihi: 12 Haziran 2022 Pazar 7:30 am - Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi 3:57 pm

Apple’ın iPhone’lar ve Android cihazlarının etkileşim şeklini sonsuza dek değiştirebileceğine dair ipuçları ortaya çıkmaya devam ediyor.

9 to 5 Mac tarafından tespit edildiğine göre, iOS 16 ‘lı iPhone’lar, grup sohbetlerinde Android akıllı telefonlardan gelen metinlere emoji tepkileri gösterebilecek. Özelliğin, 2022 sonbaharında piyasaya sürülecek olan iOS 16’la piyasaya sürülmesi planlanıyor.

 

Bunun neden memnuniyetle karşılanan bir değişiklik olduğunu anlamak için önce sorunun ne olduğunu anlamak önemli. Tapback’ler, iMessage uygulamasındaki bir metne yanıt vermenin hızlı bir yolu olması amaçlanan emoji tepkileridir. Muhtemelen onları iMessages başparmak yukarıya, başparmak aşağı ve kalp emojileri olarak daha iyi tanıyorsunuz.

Bir Android telefona bir emoji gönderdiğinizde alıcı bunu bir metin olarak görüyor, ki bu çok da büyük bir sorun değil. Sorun, bir grup sohbetinde bir Android telefona emoji gönderdiğinizde ortaya çıkıyor. Android için tasarlanan metin herkese gönderilir ve iPhone kullanıcıları almamaları gereken metinlerle dolup taşarken gerçekten can sıkıcı bir spam sorununa yol açar.

 

iOS 16

Google da geçtiğimiz günlerde bir metne açıklama olarak görünen iMessage Tapback emojilerini desteklemek için Mesajlar uygulamasını güncelledi. Bu, RCS (Rich Communication Services) protokolü sayesinde yapılmıştı. RCS, çeşitli mesajlaşma uygulamalarından diğer cihazlara özellikler getirmeyi ve evrensel bir standarda sahip olmayı amaçlayan bir servis.

 

Ancak Apple bu özel teknolojiyi şiddetle reddediyordu. Google, Apple’dan RCS’yi resmi olarak benimsemesini istese de, Apple buna henüz  bir yanıt vermiş değil. Belki de Apple’ın bu küçük Tapback değişikliği, evrensel bir mesajlaşma standardı ile tam uyumluluğa giden yolda küçük bir adımı temsil ediyordur.

Huawei Watch Fit 2 akıllı saat incelemesi