iOS 16.4 güncellemesinin tam sürümü ne zaman çıkacak?

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 9:55 pm

Apple haftalardır iOS 16.4 güncellemesini test ediyor. 16 Şubat tarihinden beri beta aşamasında olan 16.4 sürümü birçok yeniliği içinde barındırıyor. Bu güncellemeyle birlikte Türkiye’deki iPhone’larda 5G seçeneği aktif hale getirilecek.

Apple şimdiye kadar güncellemenin üç geliştirici betasını ve üç açık betasını yayınladı. Çıkan beta sürümü sayıları değişebiliyor, fakat teknoloji devi genelde en az dört beta güncellemesi çıkartıyor. Bu durumu göz önüne alırsak, iOS 16.4 için en azından bir tane daha beta sürümü yayınlanacak diyebiliriz. Bu yüzden de 16.4 en erken mart ayı sonlarında son kullanıcıların beğenisine sunulabilir. Fakat nisan başında çıkması da olasılıklar dahilinde.

 

iOS 16.4

iOS 16.4 önceki sürüme göre daha fazla yeniliğe sahip. Bununla birlikte içeriğinde güvenlik iyileştirmeleri bulunduruyor. 16.4’te öne çıkan yenilikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

-Haberimizin başında da bahsettiğimiz gibi ülkemizdeki iPhone’lar için 5G aktif edilecek.

-Siyah kuş, kaz, mavi kalp, eşek, geyik vs… birçok emojiyi içeren yeni emoji paketi.

-iPhone’un ana ekranına web sayfaları eklenebiliyor. Safari Web Push bildirimleri ile web sitelerinden anlık bildirimler geliyor.

-Chrome gibi üçüncü parti geliştircilerin tarayıcıları üzerinden de ana ekrana web sayfaları eklenebiliyor.

-Apple Books’ta yer alan sayfa çevirme özelliği geri dönüyor.

-Podcast’ler uygulamasının arayüzünde iyileştirmeler var.

Diablo 4, Xbox Game Pass’e gelmiyor

Apple, iOS 16.4’ü test ederken, 16.5’i de şirket içinde test ediyor. Kısaca süre önce MacRumors sitesi 16.5 sürüme sahip cihazlar tarafından ziyaret edildiğini bildirdi. Bu durum Apple’ın iOS 17 için de hazırlık yaptığını gösteriyor. Büyük ihtimalle 16.5, iOS 16’nın son büyük güncellemesi olacak. Fakat 16.5’te neler olduğu şimdilik bilinmiyor. 16.4’ün çıkmasından sonra 16.5’in betasının geliştiricilere ve açık beta kullanıcılarına sunulacağını söyleyebiliriz.