Intel ve TSMC yeni fabrikalarını açmaya hazırlanıyor

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:40 pm

Intel , GlobalFoundries ve TSMC (Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi) yeni fabrikalarını açmaya hazırlanıyor.  Fabrikayı açacağı ülke ise bu konuda talepte bulunan Hindistan olacak gibi gözüküyor.

Çip üreticileri Intel ve TSMC yeni fabrikalarını açmaya hazırlanırken, bu konuda direkt talepte bulunan Hindistan’da açmayı planlıyor. Daha geçen yıl, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin hükümeti 10 milyar ABD Doları tutarında bir teşvik planı hazırladığını duyurdu . Bu büyük meblağ, herhangi bir çip üreticisinin maliyetlerinin yaklaşık yarısını karşılamaya çalışacaktır. Basitçe söylemek gerekirse, fon, ülkede bir fabrika kurmak için ekran ve yarı iletken üreticilerini cezbetme girişimiydi.

Intel , GlobalFoundries ve TSMC

 

Bu teşvikler sayesinde Hindistan hükümeti, komşusu Çin’e rakip olmayı ve elektronik üretim segmentinde dikkate değer bir figür olmayı hedefliyor. Eski bir Intel mühendisi olan Rajeev Chandrasekhar’a göre, “Bu büyük şirketlere yönelik satış konuşmalarının çoğunu kendim yapıyorum. CEO’larla buluşuyoruz, onlarla konuşuyoruz, sunumlar yapıyoruz.” Ancak ne yazık ki, Samsung ve TSMC gibi firmalar üretim kapasitelerini genişletmek için her yıl on milyarlarca dolar yatırım yaptıklarından, herhangi bir büyük çip devini çekme girişimleri hala sorgulanabilir.

 

Ayrıca yarı iletken üretimi, tesislerin kurulduğu bölgeden de yüksek talep gerektirmektedir. Buna lojistik, su ve enerji temini dahil. Şu anda, Vedanta Group ile Foxconn Technology Group arasındaki girişim , ülke içinde yarı iletken dökümhaneleri kurmaya ilgi gösteriyor. Intel ve TSMC, şu an itibariyle henüz benzer düzeyde bir taahhüt göstermemiş olsa da, müzakereler hala devam ediyor.

Galaxy A13 5G Avrupa’da yakında piyasaya çıkıyor