Instagram’dan yapay zeka adımı

Yayın tarihi: 7 Haziran 2023 Çarşamba 4:56 pm - Güncelleme: 7 Haziran 2023 Çarşamba 4:56 pm

Instagram, son yıllarda adından sıkça bahsettiren yapay zeka sohbet robotu akımına katılıyor. Platform, kendi yapay zekâ sohbet botu için çalışmalara başladı.

Yapay zeka teknolojisiyle ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, ChatGPT ve Bard gibi uygulamalar adından sıkça bahsettiriyor. Yapay zeka sohbet robotu furyasına Instagram da dahil olma kararı aldı.

Uygulamaların yeni özelliklerini sızdırarak ünlenen, bağımsız geliştirici Alessandro Paluzzi, Instagram’ın yakında kullanıcıların sorularını yanıtlamak ve onlara tavsiyelerde bulunmak için kendi platformunu tanıtabileceğini iddia ediyor.

Instagram’ın yapay zekâ hamlesiyle ilgili teknoloji meraklılarını heyecanlandıran bir diğer durum da içeriden biri tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre; kullanıcılar iletişim kurmak için 30 kadar farklı kişilik arasından seçim yapabilecekler.

Instagram’ın kendi chatbot’unun nasıl bir performans sergileyeceği henüz belli değil. Ancak, CEO Mark Zuckerberg’in şubat ayında bir ekibin Meta’nın tüm uygulamaları için yapay zekâ karakterleri üzerinde çalıştığını duyurmuştu.

Instagram, bir kez daha, uygulamanın algoritmasının nasıl çalıştığını açıkladı