Instagram ‘ın bu özelliğini seveceksiniz

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:12 pm

Popüler sosyal medya platformu Instagram ’a yeni bir özellik daha geliyor. Artık hikayeleri kolayca beğenebileceğiz.

Bildiğiniz gibi Instagram’da yapılan paylaşımları beğenmek fotoğrafa çift dokunmakla oluyor. Ya da fotoğrafın altında yer alan kalp ifadesine dokunmamız da fotoğrafı beğenmek için yeterli. Ancak paylaşılan hikayeler için böyle bir şey söz konusu değil. Paylaşılan hikayeleri beğendiğimizi anlatmak ancak özel mesaj veya hızlı ifade gönderimi ile mümkün olabiliyor. İşte gelecek olan yenilik, tam da bu soruna çare olacak.

Instagram

 

Buna göre Instagram’a hikayeleri beğenme özelliği geliyor. Hikaye beğenmek için sağ alta yerleştirilecek olan kalp simgesine dokunmamız yeterli olacak. Ayrıca yapılan bu beğeni, hikayeyi paylaşan kişiye bildirim olarak gitmeyecek. Paylaşımın sahibi, hikayesine gelen beğenileri görmek isterse hikayesini görüntüleyenler sayfasına gitmek durumunda kalacak.

Twitter hesabından açıklama yapan Instagram Başkanı Adam Mosseri ise konuya dair şu ifadeleri kullandı: “Buradaki amaç insanların birbirine daha fazla destek vermesini sağlamak fakat ayrıca özel mesajları biraz temizlemek. Yılbaşında mesajlaşmanın bizim için öncelik olduğunu söylemiştim ve bunun büyük bir parçası, sizin ve önem verdiğiniz kişiler arasındaki mesajlara odaklanmak.”

Katlanabilir telefonlar için 2024 kritik yıl olacak!