İngiltere’den endişe veren açıklama: İkinci bir mutasyon tespit edildi

Yayın tarihi: 23 Aralık 2020 Çarşamba 7:16 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2020 Çarşamba 7:52 pm

İngiltere Sağlık Bakanı Hancock, ülkede ikinci bir daha bulaşıcı koronavirüs mutasyonu tespit edildiğini duyurdu.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, basın bilgilendirme toplantısında konuştu. Hancock, Birleşik Krallık’ta koronavirüsün daha bulaşıcı ikinci bir mutasyonunun tespit edildiğini açıkladı.

Koronavirüsün mutasyonunu ‘kaygı verici’ olarak değerlendiren Hancock, bu varyantın daha bulaşıcı olduğunu ifade etti. Hancock, bu varyantın Birleşik Krallık’ta koronavirüs vakalarındaki artışın sebebi olan varyanttan daha çok mutasyon geçirmiş gibi göründüğünü aktardı.
Hancock, şu ifadeleri kullandı:

“Birleşik Krallık’taki vakalar ile yakın temaslıları karantina alıyoruz. İkinci olarak, derhal Güney Afrika’ya seyahat kısıtlaması getiriyoruz. Üçüncü ve en önemlisi de son iki hafta içinde Güney Afrika’da bulunan ve onlarla yakın temaslı olan Birleşik Krallık’tan herkes derhal karantinaya girmeliler”

“YAYILMAYI KONTROL EDECEĞİMİZDEN EMİNİZ”

Bulaşıcı Hastalıklar Danışmanı Dr. Susan Hopkins da uzmanların hâlâ yeni varyantla ilgili öğrenme aşamasında olduklarını belirtti. Dr. Hopkins, “Yürürlükteki karantinayla ve sistemle yayılmayı kontrol edeceğimizden eminiz. Seyahat edenlerdeki vakaların tespitini sürekli olarak iyileştirmeye bakıyoruz” ifadelerini kullandı.